De cru Bussia is een van de meest authentieke uitingen van Barolo in Monforte d'Alba, die al meer dan 30 jaar wordt verbouwd door de familie Fenocchio met een band van genegenheid die verder gaat dan alleen de productie. Met een oppervlakte van ongeveer 5 hectare, geniet de cru Bussia een uitstekende ligging ten opzichte van het zuiden, wat een constante zonnestraling van de wijngaarden en een bodem met klei en kalkrijke sedimenten rijk aan ijzer mogelijk maakt, wat structuur en complexiteit verleent aan Barolo. De productiefilosofie van Claudio Fenocchio, hoofd van de operaties in de wijngaard en in de kelder, volgt de verbetering van de verschillende kenmerken van de bodem in elke microzone om druiven te verkrijgen die een optimale rijpheid kunnen bereiken en met een unieke biochemische waarde . In navolging van de liefde voor hun land en het respect voor tradities, geeft de familie Fenocchio de voorkeur aan de intrinsieke ontwikkeling van Barolo, waarbij ze de behoeften van aromatische concentratie en een lange levensduur begrijpen: om deze reden ondergaat Barolo Fenocchio lange maceraties, zonder technologische snelkoppelingen, en worden spontane gistingen uitgevoerd. de inheemse gisten van de druiven. Evenzo wordt de verfijning van Barolo langzaam uitgevoerd, wachtend op het juiste tijdsbestek dat in staat is om complexe en intrigerende aroma's te geven, met grote charme en nooit voorspelbare smaken. Door deze aanpak te volgen, benadrukt Barolo Bussia van Fenocchio de meest onderscheidende kenmerken van dit symbool van de Langhe-heuvels, met een subtiliteit in het glas die in de loop van de tijd nog meer naar voren zal komen.
Meer informatie:
http://www.catawiki.nl