Cynthia Voigt

Provincie Noord-Brabant
Hoogste bod:
Nog niet geboden
Sinds:
1 week
Gezien:
1 keer
Plaats:
Berlicum, NB
Adverteerder:
leny
Activiteit:
12 jaar actief op Marktnet
Positie
51.6786,5.418112
leny
Cynthia Voigt
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Alle velden zijn verplicht

Cynthia Voigt
- Kwaaie meiden
Michelle Elsinger,' riep juf Chemsky. 'Hier,' antwoordde Mikey en ging onverschrokken rechtop staan met haar handen in haar kontzakken van haar spijkerbroek. 'Ik heet Mikey,' zei ze tegen de klas. 'Niemand noemt me Michelle,' Niet als je weet wat goed voor je is.' Ze ging staan en keek de onderwijzeres dreigend aan. 'In deze klas worden geen roepnamen gebruikt,' kondigde juf Chemsky aan. 'Bovendien bedreigen we de anderen niet met geweld. Dus is er nog iets anders dat je ons over jezelf zou willen vertellen?' 'Ik geloof van niet,' zei Mikey. Wat juf Chemsky niet wist was dat, als Mikey. Wat juf Chemsky niet wist was dat, als Mikey kwaad werd, haar hersens ijzig werden. 'Maar mag ik u dan vragen... alstublieft,' voegde ze eraan toe op precies dezelfde manier als de juf, 'om mij juffrouw Elsinger te noemen, als u me aanspreekt, in deze klas?'

Mikey en Margalo zijn allebei nieuw in groep acht en vanaf de eerste schooldag zitten ze naast elkaar en meteen wordt duidelijk dat ze op elkaar lijken. Ze zien er totaal verschillend uit, maar een ding bindt hen onvoorwaardelijk: ze zijn opstandig en hebben overal maling aan. Op de eerste schooldag verkoopt Mikey een jongen uit haar klas een dreun als hij haar niet serieus neemt. Wanneer dit uit de hand dreigt te lopen komt Margalo haar nieuwe vriendin te hulp. Een goed begin. Samen keren ze zich tegen de rest van de wereld en tegen hun brave klasgenoten die juf Chemsky gehoorzamen en zich gedragen zoals het hoort. Tot... er een klassenvertegenwoordiger gekozen moet worden.
-------------
- Van kwaad tot erger - Cynthia Voigt

Aan het begin van het nieuwe schooljaar vertellen Mikey's ouders haar in verkapte termen dat ze willen gaan scheiden. Dat is allemaal best, maar Mikey vindt dat ze niet het recht hebben haar leven overhoop te gooien. Het is toch niet haar schuld dat haar ouders een dochter hebben die niet in staat is hen bij elkaar te houden!
Mikey's beste vriendin Margola, die minstens even lastig is als Mikey, maar er een stuk 'liever' uitziet, helpt haar bij het verzinnen van slimme plannen om de scheiding te voorkomen. Als Mikey nu eens een tijd de voorbeeldige dochter speelt, of als ze nu eens een paar dagen wegloopt... Het zou niet zo moeilijk moeten zijn, maar ze hadden even niet op de invloed van Gianette gerekend, een nieuw meisje in de klas, dat nog veel erger is dan Mikey en Margalo bij elkaar. Ze kan de toekomst voorspellen, zegt ze zelf...
-In dit (los te lezen) vervolg op 'Kwaaie meiden' worden de verdere belevenissen van Mikey en Margalo beschreven. Dit tweede deel gaat dieper in op de onderliggende emoties en gedachten van de twee hoofdpersonen. De ouders van Mikey gaan scheiden en daarom bedenken Mikey en Margalo van alles om de scheiding te voorkomen. Daarnaast speelt de verhaallijn van het meisje Gianette die nog slechter dan Mikey en Margalo blijkt te zijn. Herkenbare situaties en bijdehante uitspraken van de twee tieners zorgen regelmatig voor humoristische situaties. Een aantrekkelijk verhaal, helder en vlot geschreven, met veel inlevingsvermogen in de puberleeftijd. De omslag geeft een scene weer waarin Gianette aan waarzeggerij doet. Wie denkt een griezelverhaal te pakken te hebben, komt dan ook bedrogen uit. Ruime bladspiegel en een goed formaat letter maken het prettig leesbaar. Voor jongeren (vooral meisjes gezien de hoofdpersonen) vanaf ongeveer 13 jaar.
- hardcover z.g.a.n. 4,25 per stuk

Advertentienummer: 79086812

Meer advertenties van leny

Link: