LET OP: Dit is een terugkerende veiling. Daarom kunnen de zegelnummers die u op de foto's ziet, afwijken van die op uw fles(sen).
1996 Justino's Madeira Colheita Tinta Negra
3 - flessen 0,75L
Het is al 20 jaar op Madeira en is een klassieker van de wijnproductie van Madeira
Justino's Colheitas Madeiras worden geproduceerd met de best geoogste druiven van Tinta Negra. De druiven zijn zorgvuldig geselecteerd en gevinifieerd. Gerijpt in eikenhouten vaten onder het canteiro-proces, worden deze wijnen niet eerder dan 10 jaar na de oogst gebotteld.
Wijnprofiel
WIJNSTIJL: Colheita | Enkele oogst | Fijn Rijk (Zoet)
OOGSTJAAR: 1996
DENOMINATIE: DOP Madeira (Denominação de Origem Protegida).
GEOGRAFISCHE LOCATIE: eiland Madeira (Portugal). Gelegen in de Atlantische Oceaan, ongeveer 900 Km
ten zuidwesten van Lissabon en 600 km ten westen van de Noord-Afrikaanse kust.
BODEMTYPE: Verschillende mengsels van bodems die voornamelijk zijn afgeleid van basalt, trachiten en trachydolerieten, tufsteen, slakken
en conglomeraten.
KLIMAAT: De geografische ligging en het berglandschap zorgen voor een zeer aangenaam klimaat. Temperaturen zijn ongeveer 22ºC in
de zomer en ongeveer 16ºC in de winter. Met zijn milde luchtvochtigheid is het weer op het eiland geclassificeerd als subtropisch met
variaties in temperatuur, vochtigheid en regenval afhankelijk van de hoogte.
BELANGRIJKSTE DRUIVENBOUWGEBIED: Estreito de Câmara de Lobos, Câmara de Lobos en São Vicente.
DRUIVENSOORTEN: Tinta Negra
TRAININGSSYSTEEM VOOR WIJNSTOKKEN: Latada (traditioneel lage hekjes gevormd door horizontale draadstructuren die over een hekwerkpaal zijn gelegd, meestal
hout of ijzer).
OOGSTPERIODE: Vanaf de 1e week september tot de 1e week van oktober.
OOGST METHODE: Handmatig in selecties van meerdere weken op basis van druivenrijpheid.
VINIFICATIE: De druiven (selectie van de beste Tinta Negra-druiven uit de oogst van 1996) worden volledig ontsteeld en gekneusd.
Fermentatie wordt uitgevoerd met maceratie op de schil bij gecontroleerde temperaturen (28º tot 32ºC) in roestvrij staal
containers. Het sap wordt gedurende ongeveer 2 tot 3 dagen regelmatig over de dop gepompt om kleur- of aromastoffen te extraheren
uit de huiden. De fermentatie wordt gestopt door toevoeging van neutrale druivenspiritus (minimaal 96 %) om de gewenste
zoetheid graad. De vinificatie gebeurt in strikte overeenstemming met traditionele methoden.
OUDER WORDEN/RIJPING: Gerijpt in Amerikaans en Frans eiken vat in de traditionele "Canteiro" sinds de oogst. Na gerijpt de
wijn onderging rekken, boeten en filteren voordat de blend werd geassembleerd en gebotteld.
BOTTEL DATUM: Op het moment van verzending naar de markt.
SENSORISCHE KENMERKEN / PROEFNOTITIES:
Uiterlijk: Aantrekkelijk en briljant Medium diepe amberkleur.
Neus | Smaak: Elegant aroma met hints van rozijnen, walnotencake en suikersiroop. Prettig. Zoetheid in evenwicht gehouden door een levendige
zuurgraad. Lange en complexe afdronk met tonen van geroosterde walnoot. Zoet en evenwichtig gehemelte van geroosterde amandelen en
lange afdronk.
TECHNISCHE WIJNANALYSE:
Alcoholpercentage: 19% vol.
Totale zuurgraad: 7,02 g/l (als wijnsteenzuur).
Totaal suiker: 140 g/l
AANBEVOLEN SERVEERTEMPERATUUR: 18ºC - 20ºC.
SERVEERSUGGESTIE/VOEDSVERBINDINGEN: Hoeft niet te decanteren, maar profiteert van beluchting. Uitstekend met tropisch fruit, donker
chocolade, honingcake (bolo de mel), rijke chocoladedesserts, petit fours, pralines, boterkoekjes, fruitcake, koffiedesserts,
sterk smakende kazen en als digestief of bij de koffie.
OPSLAG: De fles moet in verticale positie worden bewaard, weg van het licht en in een atmosfeer van matige en
onveranderlijke temperatuur.
LEEFTIJDSVERMOGEN (SERVE TOT): Onbepaald. Na opening op fles is de wijn in goede omstandigheden enkele maanden houdbaar.
WIJNMAKER: Dina Luís / Juan Teixeira
Ze zijn generiek ingedeeld op datum en worden alleen in zoete stijl (Fine Rich) gemaakt.
PRIJZEN
IWSC International Wine & Spirit Competition 2017/UK-SILVER OUSTANTING
KARAF 2017/UK–ZILVER
Sommelier Wine Awards (SWA) 2017/VK–GOUD
Sommelier Wine Awards (SWA) 2016/UK - Zilver
De beste wijn is degene die we lekker vinden, veel plezier ermee.
Opmerking:
*Alle niet-EU-landen moeten een export- of inklaringskosten vanaf € 70,00 betalen, waarbij altijd wordt toegevoegd dat deze vóór verzending moet worden betaald.
*Verzendkosten zijn inclusief speciale veiligheidsverpakking
Meer informatie:
http://www.catawiki.nl