Nederland Proofset 2017 Transitieset

€ 445
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 445
Sinds:
4 dagen
Gezien:
37 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
8 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Nederland Proofset 2017 Transitieset
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Nederland Proofset 2017 Transitieset

Omschrijving:

De bekende muntmeester Maarten Brouwer moest eind 2015 helaas zijn carrière bij de KNM beëindigen. De Nederlandse Euromunten hadden vanaf het jaar 2003 zijn muntmeesterteken de koerszettende zeilen. Als de functie van muntmeester vacant is dan worden de munten nog geslagen met het muntteken van de laatste muntmeester, echter om aan te geven dat de functie vacant is wordt er een minuscuul klein sterretje bij het muntteken gezet. Sinds eind 2017 heeft Nederland weer een nieuwe muntmeester, Dhr. Satijn die gekozen heeft voor de Servaasbrug als muntteken. Deze zogenaamde transitieset in de kwaliteit Proof bevat de Nederlandse Euromunten van 2015 tot en met 2017. In 2016 en 2017 zijn er nog twee tijdelijk waarnemende muntmeesters geweest die geen eigen muntteken hadden, de koerszettende zeilen met ster ziet men op de Nederlandse Euromunten van deze jaren. Aan het eind van het jaar 2017 zijn er nog een beperkt aantal munten geslagen met de Servaasbrug als muntteken. Al met al een ingewikkeld verhaal met deze muntte kens die naar onze mening eigenlijk van een ondergeschikt belang zijn bij de Euromunten van de diverse Eurolanden. Deze Prooftransitieset is helaas heel duur, dit ondanks het feit dat er nog voor geen 20 Euro aan nominale waarde in deze set verpakt is. Het is wel een hele mooie set, de munten zijn verpakt in een luxe houten verpakking. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat de verzamelaar deze set aan zich voorbij laat gaan en wacht tot het jaar 2018 om dan de veel goedkopere Nederlandse Proofset 2018 te kopen die dan ook de Servaasbrug als muntteken hebben. Toch hebben we voor degenen die deze Proofset willen hebben hem in ons programma opgenomen.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): NL17-PP0002

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34995065

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: