Nederland 5 Euro 2017 Rode Kruis Eerste Dag van Uitgifte

€ 19,75
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 19,75
Sinds:
4 dagen
Gezien:
38 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
8 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Nederland 5 Euro 2017 Rode Kruis Eerste Dag van Uitgifte
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Nederland 5 Euro 2017 Rode Kruis Eerste Dag van Uitgifte

Omschrijving:

Het Nederlandse Rode Kruis werd op 19 juli 1867 opgericht. Koning Willem III tekende in Apeldoorn het Koninklijk Besluit tot oprichting van eene Nederlandsche vereeniging tot het verleenen van hulp aan zieke en gewonde Krijgslieden in tijd van oorlog, ofwel: het Nederlandse Rode Kruis. In het jaar 2017 is het 150 jaar geleden dat het Nederlandse Rode Kruis is opgericht en om dit te herdenken is er een bijzondere munt uitgegeven: Het Rode Kruis Vijfje. Het Rode Kruis is neutraal, kiest geen zijde. Het bijzondere aan deze munt is dat de voor en achterkant gelijk zijn, ze kiest geen zijde! Het is voor het eerst dat een Nederlandse Euromunt geen voor of achterkant heeft. Op de munt ziet men een gekantelde globe met een sluitend systeem van kruizen. Dit geeft de eenheid en de saamhorigheid van het mondiale Rode Kruis aan. Aan de onderkant van de munt ziet men een afbeelding van Koning Willem Alexander. In de buitenste ring van de munt ziet men aan de bovenkant de tekst 150 Jaar Nederlandse Rode Kruis. Links ziet m en de waarde aanduiding van 5 Euro en rechts het jaartal en de munttekens. Aan de onderkant ziet men de tekst Willem Alexander Koning der Nederlanden. De munt is verpakt in een genummerde Coincard. Deze Coincard is verpakt in een genummerd envelopje die voorzien is van de datum van de eerste Dag van Uitgifte zijnde 10 juni 2017.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): NL17-5RK1ED

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34995059

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: