Oostenrijk 2 Euro 2015 - 30 Jaar Europese Vlag -

€ 3,45
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 3,45
Sinds:
4 dagen
Gezien:
17 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Oostenrijk 2 Euro 2015 - 30 Jaar Europese Vlag -
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Oostenrijk 2 Euro 2015 - 30 Jaar Europese Vlag -

Omschrijving:

In het jaar 2015 is het 30 jaar geleden dat de Regeringsleiders van de toenmalige EU landen de Europese vlag als officieel symbool van de Europese Unie kozen. Om dit te herdenken geeft elk Euroland in het jaar een gemeenschappelijke bijzondere 2 Euromunt uit. Aan de landsnaam van de munt kan men zien welk land deze munt uitgegeven heeft. De Europese vlag is blauw van kleur en op deze vlag ziet men 12 sterren met de punt naar boven. Deze sterren staan gepositioneerd naar de uren van de klok. Het ontwerp van de munt komt van de hand van de Griek George Stamatopoulos, hij was de winnaar van een competitie waarbij alle Europeanen konden kiezen uit een vijftal munten waarbij de munt van George Stamapopoulos de winnende munt was. Aan de bovenkant van de munt ziet men de landsnaam REPUBLIK ÕSTTERREICH in hoofdletters waarbij opvalt dat de Ö van Oostenrijk in de vorm van een U en een omgekeerde U is met daarboven de "Umlaut" (2 punten) Op de binnenkant van de munt ziet men de Europese vlag met haar 12 sterren. Daaromheen ziet men 12 mensen in een cirkel. De 12 sterren beelden als het ware uit dat ze veranderen in menselijke figuren die een nieuw Europa voorstellen. Verder ziet men op de munt de jaartallen 1985 en 2015. De kwaliteit van de munt is UNC (Uncirculated) en de oplage van deze munt is 1.000.000 exemplaren. De kwaliteit van de munt is UNC (Uncirculated) en de oplage van deze munt is 2.500.000 exemplaren.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk - Algemeen: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): AT15-2EURO3

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34986404

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: