Nederland 5 Euro 2018 Leeuwarden Tweezijdig Gekleurd

€ 14,50
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 14,50
Sinds:
4 dagen
Gezien:
12 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Nederland 5 Euro 2018 Leeuwarden Tweezijdig Gekleurd
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Nederland 5 Euro 2018 Leeuwarden Tweezijdig Gekleurd

Omschrijving:

Vanaf het jaar 1985 is er een Europese stad de Culturele hoofdstad van Europa. Vanaf het jaar 2004 zijn dit elk jaar twee steden. In het jaar 2018 is de Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland samen met Valletta de Culturele Hoofdstad van Europa. Het doel van de Culturele hoofdstad is om de verscheidenheid en kenmerken van de verschillende Europese Culturen beter tot hun recht te laten komen en dat de inwoners van de EU elkaar beter leren kennen. Om te vieren dat Leeuwarden (In het Fries Ljouwert) de Culturele Hoofdstad van 2018 is, is er een prachtige bijzondere 5 Euromunt uitgegeven welke wij twee zijdig gekleurd uit voorraad leverbaar hebben. De voorkant van deze munt is Datistisch uitgevoerd, dat wil zeggen het is een mengeling van cultuur (Sieraden Mata Hari), kunst (van Doesburg), historie (Friese boot) en typisch Friese kenmerken zoals een Fries paard, water, de Hoorn van de Cultuur en nog veel meer is te zien op de voorkant van deze bijzondere munt. Deze kenmerken komen door de verschillende kleuren perfect naar voren. In de buitenste ring van de munt ziet men de tekst Leeuwarden - Fryslan European Capital of Culture rood-wit-blauw gekleurd en de waarde aanduiding van 5 Euro is Oranje gekleurd. Op de achterkant van de munt ziet men een bloemrozet, een typisch Fries houtsnijwerk. Met een speciale kerfsnede techniek wordt het hout van een Lindeboom tot prachtige bloemfiguren verwerkt. Dit is niet helemaal rond en dat is de reden dat de binnenzijde van de voorkant ook niet geheel rond is. Deze bloemfiguur is perfect ingekleurd waarbij zelfs de kleurnuances zichtbaar zijn. In de buitenste ring van de munt ziet men de tekst Willem Alexander Koning der Nederlanden en het jaartal 2018. Deze zijn net als het hoofd van Koning Willem Alexander oranje ingekleurd. De kwaliteit van de munt is UNC (Uncirculated) en de munt is verpakt in een plastic muntencapsule.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): NL18-5LWDKL

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34987011

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: