Luxemburg 5 Euro 2018 Kasteel van Koerich

€ 99,50
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 99,50
Sinds:
1 week
Gezien:
10 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Luxemburg 5 Euro 2018 Kasteel van Koerich
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Luxemburg 5 Euro 2018 Kasteel van Koerich

Omschrijving:

Luxemburg geeft elk jaar een bijzondere 5 Euromunt uit met als thema Historische Kastelen. Het onderwerp van deze Zilveren / Niobium 5 Euromunt van het jaar 2018 is het kasteel Koerich. Koerich is een kleine plaats in het westen van Luxemburg. Rond het jaar 1180 werd begonnen met de bouw van het Slot van Koerich. Door de loop der eeuwen heen had het kasteel verschillende eigenaren. De bijnaam van het slot was op zijn Luxemburgs "Gréiveschloss", het Gravenslot, genoemd naar de Graaf van Marchant en Ansemburg. Eeuwenlang was het kasteel éen van de machtigste kastelen van de regio. Het kasteel was bewoond tot het jaar 1755 en is daarna in verval geraakt. Op de voorkant van de verpakking ziet men een afbeelding van de Heksentoren die nu ca. 11 meter hoog is maar oorspronkelijk 30 meter hoog was en bepalend was voor de omgeving. Op de voorkant van de munt ziet men een deel van de muur van het oorspronkelijk vierkante kasteel. Verder ziet men het wapen van het Kasteel van Koerich en de waarde aanduiding van 5 Euro. Op de achterkant van deze prachtige munt ziet men op het Niobium gedeelte een afbeelding van Groothertog Henri naar rechts kijkend. Aan de linkerkant van de munt ziet men vertikaal het jaartal 2018 met daaronder de landsnaam Letzebuerg (Luxemburg). De munt is verpakt in een luxe genummerde verpakking.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): LX18-5KAKOE

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34883392

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: