Luxemburg 2 Euro 2016 Charlottebrug Gekleurd

€ 8,75
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 8,75
Sinds:
2 weken
Gezien:
11 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Luxemburg 2 Euro 2016 Charlottebrug Gekleurd
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Luxemburg 2 Euro 2016 Charlottebrug Gekleurd

Omschrijving:

In het jaar 2016 is het 50 jaar geleden dat de Charlottebrug geopend is. De volledige naam van deze brug is Pont Grande Duchesse Charlotte. In het jaar 1957 is begonnen met de bouw van deze brug die in 1966 gereed was en geopend is door Groothertogin Charlotte waarna deze brug ook genoemd is. Deze brug wordt ook de rode brug genoemd, is eigenlijk geen mooie brug, maar wel heel functioneel voor de infrastructuur. De brug gaat over het Alzettedal en verbindt de wijken Kirchberg en Limpersberg met elkaar. De brug is ruim 350 meter lang is maximaal 75 meter boven het dal en er is maar liefst 4900 ton staal in deze brug verwerkt. Omdat het 50 jaar geleden is dat deze brug geopend is heeft Luxemburg een bijzondere 2 Euromunt uitgebracht. Op de munt ziet men een deel van de Charlottebrug deze loopt zelfs door in de buitenring van de munt. Deze is conform de kleur van de brug rood ingekleurd. Verder ziet men een gekleurde afbeelding van het gezicht van Groothertog Hendrik. Volgens de Luxemburgse wet is het verplicht dat een afbeelding van de Groothertog op de Luxemburgse munten te zien is. Ook ziet men de jaartallen 1966 en 2016 geel gekleurd. De rand van de brug is wit gekleurd en de licht-blauwe tekst Pont Grande Duchesse Charlotte. Aan de onderkant van de munt staat de landsnaam in het Frans geel ingekleurd: Luxembourg

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk - Algemeen: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): LX16-2EURO5

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34987319

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: