Ierland 15 Euro 2016 Paasopstand

€ 59,50
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 59,50
Sinds:
5 dagen
Gezien:
4 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Ierland 15 Euro 2016 Paasopstand
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Ierland 15 Euro 2016 Paasopstand

Omschrijving:

Op 24 april 1916 (tweede Paasdag) vond de z.g. Paasopstand plaats. Ierland was nog een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk en werd eigenlijk door de Engelsen als een achtergestelde provincie beschouwd. De Ieren kwamen hiertegen in opstand en riepen op 24 april 1916 de onafhankelijkheid uit. Deze opstand werd bloedig terneergeslagen en de 15 leiders werden geëxecuteerd. Toch had deze opstand grote gevolgen voor de Ierse geschiedenis en het onafhankelijkheidsbewustzijn ontstond steeds meer in Ierland. Ierland kreeg steeds meer autonomie en van 1922 tot 1949 was het een vrijstaat van het Verenigd Koninkrijk. Pas vanaf 1949 is Ierland een zelfstandige Republiek. Om de Paasopstand te herdenken heeft Ierland ook een bijzondere munt met een nominale waarde van 15 Euro uitgegeven. Op de munt ziet men hét symbool van de Paasopstand. Dit is Hibernia, een standbeeld wat te vinden is op de top van het Centrale Postkantoor van Dublin. Verder ziet men een deel van de tekst van de Proclamatie van 1916. Aan de onderkant van de munt staat de waardeaanduiding van 15 Euro. De achterkant van de Ierse bijzondere munten zijn allemaal gelijk, men ziet aan de linkerkant de landsnaam Eire (Ierland), in het midden de Ierse Harp en aan de rechterkant ziet men het jaartal 2016. De munt wordt geleverd in een luxe houten verpakking voorzien met een certificaat. Dit certificaat is in de vorm van een klein boekje waarin de Paasopstand nader wordt omschreven.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): IR16-€15POP

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34986944

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: