Finland 5 Euro 2017 Mannerheim

€ 8,95
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 8,95
Sinds:
4 dagen
Gezien:
24 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
8 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Finland 5 Euro 2017 Mannerheim
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Finland 5 Euro 2017 Mannerheim

Omschrijving:

Dit is de zesde munt van de serie Finse 5 Euromunten die als thema hebben de Finse presidenten. Deze munt is een onderdeel van de viering van 100 Jaar Republiek Finland. De zesde President van Finland was Carl Gustaf Emil Mannerheim (1867-1951). Hij was van oorspronkelijk Duitse adellijke afkomst. Mannerheim begon zijn carrière in het Russische leger waar hij steeds hoger in rang werd. Toen Finland in 1917 zichzelf als een onafhankelijk land uitriep was Mannerheim de hoogste bevelhebber van het Finse witte leger. Hij was een groot kenner en liefhebber van Paarden. Verder sprak hij minimaal zes talen waaronder Spaans en Portugees. Hij wilde de eerste president van Finland worden, maar verloor van Stahlberg. Teleurgesteld trok hij zich terug uit de politiek. Echter bleef het een roerige tijd en werd hij weer opperbevelhebber van het Finse leger. Na oorlogen tegen Rusland waar de Finnen dapper streden moest Finland toch capituleren en grote gebieden zoals Karelië aan Rusland afstaan. Op 77 jarige leeftijd werd hij in 1944 toch nog president van Finland, een ambt wat hij tot 4 maart 1946 bekleedde. Hij kreeg problemen met zijn gezondheid en vestigde zich in Zwitserland waar hij zijn memoires schreef. Hij overleed in Zwitserland maar is in Finland begraven. In het jaar 2004 werd hij gekozen als grootste Fin aller tijden. Op de voorkant van deze bimetalen munt ziet men een afbeelding van Mannerheim. In de buitenste ring van de munt ziet men zijn naam Carl Gustaf Emil Mannerheim voluit geschreven. Verder ziet men zijn geboorte jaar 1867 en jaar van overlijden 1951. De achterkant van deze serie Presidentsmunten is gelijk. Men ziet een landschap met een stad, gezien vanuit een opengelagen boek. Verder ziet men de landsnaam Suomi>
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): FI17-5MANUN

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34994853

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: