Tibetaanse gebedsvlaggetjes Large, slinger van 25 vlaggetjes

€ 13,95
Provincie Noord-Brabant
Prijs:
€ 13,95
Sinds:
1 week
Gezien:
2 keer
Plaats:
Oisterwijk, NB
Adverteerder:
Happybazaar
Activiteit:
8 maanden actief op Marktnet
Positie
51.57892,5.175187
Happybazaar
Tibetaanse gebedsvlaggetjes Large, slinger van 25 vlaggetjes
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Tibetaanse gebedsvlaggetjes Large, slinger van 25 vlaggetjes

Tibetaanse gebedsvlaggetjes zijn bedrukt met boeddhistische afbeeldingen en mantra`s. Mantra’s zijn Boeddhistische meditatieve gebeden. De vlaggen worden opgehangen in slingers op bergpassen, tempels en rotspunten in de Himalaya. Ze komen ook elders in de wereld voor, overal waar het Boeddhisme neerstrijkt.

Door de vlaggetjes op hoge plekken op te hangen kan de loengta, het windpaard, de zegeningen naar alle levende wezens brengen. Daarbij wordt de lucht zelf ook door de vlaggetjes gereinigd. Oude vlaggetjes verliezen vaak door weer en wind hun kleuren. Men gelooft dat dit komt omdat de gebeden langzaam worden opgenomen in de omgeving. Net als het leven een cyclus van dood en wedergeboorte is, hangen Tibetanen nieuwe vlaggetjes op naast de oude, om deze cyclus te symboliseren.

Traditioneel komen gebedsvlaggetjes voor in sets van vijf kleuren; blauw, wit, rood, groen en geel. Deze kleuren staan voor de vijf elementen. Blauw is hemel, wit is lucht, rood is vuur, groen is water en geel is aarde.
Volgens de traditionele Oosterse geneeskunst is gezondheid het gevolg van harmonie en evenwicht tussen de vijf elementen. De vijf kleuren - als symbool voor de vijf elementen – vormen samen daarom een harmonieus geheel. Gebedsvlaggen worden verondersteld vrede, compassie, kracht en wijsheid te verspreiden.

Deze slinger bevat 25 vlaggetjes van 14 cm. bij 19 cm. en heeft een totale lengte van circa 5 meter.


Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!

http://www.happybazaar.nl/ Advertentienummer: 50531787

Meer advertenties van Happybazaar

Link: