BSU36 Uv-c vijverfilter 36 watt

€ 109
Provincie Utrecht
Prijs:
€ 109
Sinds:
3 weken
Gezien:
12 keer
Plaats:
Breukelen, UT
Adverteerder:
Aquariatics
Telefoon:
+3215689489
Activiteit:
2 maanden actief op Marktnet
Positie
52.16191,5.024668
Aquariatics
BSU36 Uv-c vijverfilter 36 watt
Versturen

Alle velden zijn verplicht

BSU36 Uv-c vijverfilter 36 watt

Omschrijving:

BSU36 UVC filter 36 watt tot 55 000 liter vijverinhoud

*Ingangsspanning 230VAC ~ 50Hz
*UVC-vermogen 36 Watt
*Aantal UV-buizen 1 x 36W
*Vermogen 40 W
*Slangaansluiting Ø / Inch 25 mm / 33 mm / 38 mm (1 Inch - 1,2 Inch)
*Kabellengte 5 m
*Pressure max. 1 bar
*UVC: Vijvergrootte tot 55.000 l
*Min aanbevolen debiet 7.000 l / h

Beschrijving:

Heeft u algenproblemen in uw vijver? Verhogen de algen zich onder invloed van fel zonlicht?

• Het beschermt uw vissen tegen ziektekiemen
• Veilig en goed voor uw vissen en planten
• Zorgt voor helder water
• Het zuivert het vijverwater zonder toevoeging van chemicaliën
• Het houdt algen, bacteriën en schimmelvorming onder controle
• Met universele slangaansluitingen

Het vijverwater wordt met een vijverpomp door de behuizing gedrukt, waar het langs de UV-lichtsterilisator wordt geleid. Door UVC-straling van de PL-lamp worden schadelijke bacteriën en ziektekiemen vernietigd en blijft de algenvorming onder controle. Het UVC-clarifier zorgt binnen 14 dagen voor helder vijverwater. U bereikt het beste resultaat als u de UVC unit combineert met een biologisch filter.

Een speciaal inzetstuk in de binnenbehuizing van de black-serie (zonder helix) zorgt ervoor dat de waterstroom in een spiraal rond de UVC-lamp beweegt. Dientengevolge wordt de blootstellingstijd aan de UV-straling van het te verduidelijken water tweemaal verhoogd.
Tegelijkertijd heeft men een roestvrij stalen spiegel gemonteerd, die ervoor zorgt dat het ongebruikte UV-licht wordt gereflecteerd. Licht dat niet direct wordt opgenomen, wordt gespiegeld in het vijverwater en kan daar weer werken. Aldus is de contacttijd en de intensiteit van het te verduidelijken water meer dan het dubbele van de UVC-straling. Voor effectieve magnetisatie van het vijverwater werden 2 grote ferrietmagneten in het chassis geïnstalleerd.

In vergelijking met soortgelijke apparaten met reflectortechnologie is dit nieuwe model niet gevoelig voor bezinksel en vuil van de reflector, waardoor de reinigingswerkzaamheden aanzienlijk worden beperkt.

Wat betreft koivijvers heeft elke m³ vijverwater een vermogen van 3 watt van de UV-sterilisator nodig.

Als er een reden is om een ​​hoog bacterieniveau aan te nemen en al uw andere mogelijkheden zijn uitgeput, wordt het langdurig gebruik van een UVC-clarifier voor het verminderen van het aantal bacteriën sterk aanbevolen. UV-lampen verduidelijken het water in de vijver. Zwemmende algen prolifereren in vijverwater onder invloed van organische vervuiling zeer snel als ze worden blootgesteld aan fel zonlicht en het water groener kleuren. Dit gebeurt vooral in de lente wanneer de temperatuur stijgt en de zonneschijnduur toeneemt.

UVC-vijverzuiveringsinstallaties bestralen het water in een doorstroomreactor met UV-stralen. De UV-C-straling vernietigt de swimmig-algen. De algen agglutineren tot grote deeltjes en kunnen gemakkelijk worden verwijderd door middel van mechanische filtering.
Onze UVC-voorzuiverers modificeren de tertiaire en de quaternaire structuur van de algen-eiwitten door middel van UV-straling. Dit betekent de vernietiging van de algen die met vijverfilters uit het water kan worden verwijderd.

Af en toe hoor je het argument dat een UVC-clarifier onnatuurlijk is. Hoewel dit in principe klopt, is de uitspraak niet overtuigend als tegenargument, omdat vanuit dit oogpunt elke vijverfilter of het hele aquarium "onnatuurlijk" is. Vissen die worden gehouden met een klaarmaker worden gezegd zacht te worden en ziek te worden onmiddellijk nadat ze in ander water zijn gestopt. Ten eerste is dat niet waar, en ten tweede kan ook worden aangevoerd dat een biologisch vijverfilter schadelijk is en een relatief hoog nitrietgehalte zou bijdragen aan de versterking van de vissen. Nogal Het

http://www.aquariatics.be/ Advertentienummer: 40310865
Link: