Pracht framboos, zeldzaam, heerlijke zoete vruchten heeft.

€ 3,95
Provincie Noord-Holland
Prijs:
€ 3,95
Sinds:
1 maand
Gezien:
78 keer
Plaats:
Venhuizen, NH
Adverteerder:
Alpine-plants
Telefoon:
06-22902808
Activiteit:
7 jaar actief op Marktnet
Positie
52.66871,5.210901
Alpine-plants
Pracht framboos, zeldzaam, heerlijke zoete vruchten heeft.
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Pracht framboos, zeldzaam, heerlijke zoete vruchten heeft.

De prachtframboos Rubus spectabilis zijn soorten in die enkelbloemig en die dubbelbloemig zijn. Een zeldzame plant die je niet zomaar tegenkomt. Fruityplants heeft 2 mooie soorten staan momenteel. Takjes wel wat scherp aan de handen. De hoogte na 10 jaar is 15 cm. De bloemkleur is mooi wijnrood tot iets rosé. Deze plant is zeer winterhard. De prachtframboos bloeit van maart tot in mei met helderpaarsachtig rode, 2,5-3 cm grote, geurende bloemen. Een bladverliezende plant die in het vroege voorjaar zo opvalt door zijn rijke bloei.

De prachtframboos komt van nature voor in de bossen en langs de rivieren van de kuststreken van Alaska tot Noord-Californië. De oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige prachtframboos komt ook in Nederland voor, in parken en in buitenplaatsen, zij het dat de plant hier zeldzaam is.

Waarom sommige Rubus spectabilis-bessen rood zijn en sommige geel van deze plant? Rubus spectabilis is een polymorfe soort. Dat wil zeggen, er zijn meerdere fenotypes, of zichtbare genetische eigenschappen, die voorkomen binnen dezelfde populatie, en leden met verschillende fenotypes (rode of gele bessen) kunnen vrijelijk voortplanten. Zaadverspreiders en zaadpredatie hadden geen effect, maar het bodemtype was een sleutelfactor bij het bepalen van de kieming. Over het algemeen bepaalt het bodemtype of een gebied waarschijnlijk meer rode of geelbessen Rubus spectabilis-planten heeft.

Deze vaste plant heeft tweejarige stengels, die ongeveer 50 cm. lang kunnen worden en na de vruchtdracht afsterven. Nieuwe stengels ontstaan uit grondscheuten. Deze planten doen het juist heel goed in vak beplanting.

De vruchten zijn groter als die van de framboos (Rubus idaeus). De vruchten kunnen rood, geel, oranje of oranjerood zijn en goed rijpe vruchten worden plaatselijk gebruikt voor het maken van jam, snoepgoed, gelatinepudding en vruchtenwijn. Traditioneel worden de bessen gegeten met zalm of gemengd met zalmkuit.

We kennen allemaal wel de bekende rode frambozen, die heerlijk fluweelzacht zijn en zoet van smaak, een directe van familie de ‘klassieke’ framboos is de prachtframboos en behoren beiden tot de rozenfamilie.

In tegenstelling tot de klassieke framboos heeft de prachtframboos oranje-rode vruchten in plaats van rode, ook zijn de prachtframbozen bijna twee keer zo groot als klassieke frambozen.

2 Soorten hebben wij staan o.a.; Rubus spectabilis 'Olympic Double' (dubbele bloem en rode vrucht) / Rubus spectabilis Golden Ruby (enkele bloem en geel-oranje vrucht).

Prijs is €.3,95 per stuk (potje 9 cm.)20/30 cm lang 2-3 takjes met foto etiket. Grotere planten prijs is €.7,95 per stuk (potje 17 cm) 40/60 cm. lang 3/5 tak met foto etiket. Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzendkosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 (Nederland) en voor België €.10,95 onbeperkt kg.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!!

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.

Advertentienummer: 52814045

Meer advertenties van Alpine-plants

Link: