Poolbraam een heerlijk klein sappige rood besje/braampje

€ 3,95
Provincie Noord-Holland
Prijs:
€ 3,95
Sinds:
1 maand
Gezien:
75 keer
Plaats:
Venhuizen, NH
Adverteerder:
Alpine-plants
Telefoon:
06-22902808
Activiteit:
7 jaar actief op Marktnet
Positie
52.66871,5.210901
Alpine-plants
Poolbraam een heerlijk klein sappige rood besje/braampje
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Poolbraam een heerlijk klein sappige rood besje/braampje

De poolbraam vaak ook wel de poolframboos genoemd, Rubus arcticus is een kruipende bodembedekker van 15/25 cm. die het beste groeit op een goed vocht doorlatende bodem in de zon of op een plekje half in de schaduw. Let wel op liefst in de volle zon voor een mooie vruchtzetting.

Deze struik geeft mooie, opvallende, talrijke paarse bloemetjes die hermafrodiet zijn (hebben zowel mannelijke als vrouwelijke organen) en heerlijke kleine rode braampjes in de nazomer geven. In de herfst sterft hij bovengronds helemaal af, waarna hij in het voorjaar weer prachtig uitloopt.

Zeer winterhard, de plant groeit in noordelijke koude gebieden zoals Canada, Skandinavië en Rusland.. De plant blijft heel laag, ideaal voor in een siertuin. In Scandinavie is deze braam een delicatesse en wordt in Rusland ook wel koning der bessen genoemd. De vruchten hebben een ananasachtig aroma en zijn zeer zoet en sappig van smaak.

Net als bij veel andere leden van de Rubus familie zijn de bessen dus eetbaar en ook goed te verwerken in jam, likeur en sap. De jonge bladeren zijn te gebruiken voor thee. Poolbramen zijn niet allemaal zelfbestuivend. Voor de vruchtzetting is het aanplanten van minimaal twee verschillende rassen vaak beter.

Rubus arcticus groeit meestal in zure grond die rijk is aan organische stoffen. Het is een doornachtige meerjarige tot 30 cm lange, houtachtige aan de basis, maar zeer dun verder boven de grond. bloemen zijn in groepen van 1-3, de bloemblaadjes roze, rood of magenta. Vrucht is dieprood of donkerpaars, met een ongewone hardheid voor vorst en koude weersomstandigheden.

Soorten zijn o.a.; Anna, Beata, Linda, Sofia, Valentina.

Wij kunnen planten aanbieden in een potje P.9 (9 cm.) Prijs is €.3,95 per stuk (potje 9 cm.)15/20 cm lang 2-4 takjes met foto etiket. Grotere planten prijs is €.7,95 per stuk (potje 17 cm) 40/50 cm. lang 3/5 tak met foto etiket. Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 (Nederland) en voor België €.10,95 onbeperkt kg.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!!

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.

Advertentienummer: 52814036

Meer advertenties van Alpine-plants

Link: