Kruisbessen (doornloos) rode, gele of groene bessen

€ 3,50
Provincie Noord-Holland
Prijs:
€ 3,50
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
1.696 keer
Bewaard:
2 keer
Plaats:
Venhuizen, NH
Adverteerder:
Alpine-plants
Telefoon:
06-22902808
Activiteit:
5 jaar actief op Marktnet
Positie
52.66871,5.210901
Alpine-plants
Kruisbessen (doornloos) rode, gele of groene bessen
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Kruisbessen (doornloos) rode, gele of groene bessen

Kruisbessen dan doet iedereen gelijk denken aan die gemene doorns/stekels! Wij hebben nu de ‘Doornloze Kruisbes’ soorten om aan te bieden. Dus weg van die stekels/doorns het is nu dus een zeer kind vriendelijke plant, met heerlijke sappige vruchten

Wij hebben nu wat rassen die stekelloos zijn die heerlijke sappige vruchten geven.

De officiële naam voor de Kruisbes is Ribes uva-crispa. Veelgebruikte andere Nederlandse benamingen voor de kruisbes is klapbes groot nadeel; veel soorten hebben een venijnig scherpe stekels! Daar heeft u nu geen last meer van bij onze nieuwe doornloze soorten Kruisbessen. De struiken kunnen zeker 15 jaar leven en dan ook nog eens goede oogst geven. In een kleine tuin, met jonge kinderen, is een Kruisbes als deze ook echt geschikt. Bijna elke grond is wel geschikt of geschikt. Het meest in aanmerking komt een humusrijke, zandige en vochtige grond.

De plantafstand tussen struiken bedraagt ongeveer 1,5 m.

Deze kruisbessen planten worden +/- 1,5 meter hoog als struik, maar zijn goed te leiden tegen een schutting of muur. Planten winterhard tot – 25, groeien het best in de volle zon en geven dan ook mooie vruchten.

Planten zijn zelf bestuivend maar insecten geven wel een betere bestuiving als er andere kruisbessen in de buurt staan dit wordt vaak ook wel kruisbestuiving genoemd. De vruchten volgen tussen eind juni en begin augustus sommige zijn wat zachtbehaard andere juist glad. De struik kan uiteindelijk wel ruim 1.50 meter in diameter in beslag nemen. De opbrengst per struik is ongeveer 3,5 kilo.

In de kruisbes zitten de drie vitaminen die sterke antioxidanten zijn: vitamine A, C en E. Kwa mineralen zit er veel kalium in het kruisbesje. Het bevat ook veel van de mineralen fosfor, ijzer en calcium. Kruisbessen bevatten voorts een ruime hoeveelheid vezels en proteïne. Zoals bij veel vruchten is hij het meest gezond als hij goed rijp wordt geplukt. Wanneer hij te jong wordt geplukt smaakt de kruisbes nog te zurig. Ook zijn de bessen goed voor diabetes type 2-patiënten en werkt goed tegen diarree en dysenterie. De Hartspieren worden sterker door het eten van kruisbessen. Hierdoor wordt het bloed beter rondgepompt. Het sterkt ook de lever aan en de vruchtbaarheid? Kruisbessen werken desinfecterend in het lichaam.

Planten staan in een 10 cm. potje en zijn +/- 35/+ cm. lang en iets vertakt, komen in voorjaar zeker met 3-8 takken terug wanner ze terug geknipt worden.

Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u dan het volgende voorjaar van de heerlijke vruchten.

Wij hebben gele / rode / en groene soorten (doornloze) kruisbessen staan.

Soorten: groene vruchten> Tatjana, Rodnik, Little Man, Prima, Katii.

Rode vruchten> Captivator, Cerny Negus, Sadko, Krasnoslaviaskij, Spinefree, Salut.

Soorten met doorns o.a. Hinn. Rot, Hinn. Gelb, Hinn. Grun, Rolonda, Rokula, Pax, Golda, Invicta, Mucurinus enz.

Kruisbessen met doorns gele rode of groene soorten potmaat P.10 en lengte 30/35 cm. kosten €.3,50 per stuk en 10 voor €.30,00. Grotere planten van 60/70 cm. in 2 Liter pot prijs €.6,50 en 10 stuks voor €.60,00

Prijs voor doornloze soorten potmaat P.10 lengte 30/35 cm. is €.5,95 per stuk en 10 stuks voor €.55,00 met foto etiket. Grotere struiken van 60/70 cm. vertakte doornloze soorten in 2 liter pot kosten €.9.95 en 10 stuks €.90,00.Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn 6,95 en voor België 9,95 tot 30 kg.

Besteld u meer dan 25 plantjes betalen wij 50% verzendkosten.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Wij kunnen

Advertentienummer: 23044384
Link: