Kruipframboos of kruipbraam met sappige oranje vruchten

€ 3,95
Provincie Noord-Holland
Prijs:
€ 3,95
Sinds:
1 maand
Gezien:
79 keer
Plaats:
Venhuizen, NH
Adverteerder:
Alpine-plants
Telefoon:
06-22902808
Activiteit:
7 jaar actief op Marktnet
Positie
52.66871,5.210901
Alpine-plants
Kruipframboos of kruipbraam met sappige oranje vruchten
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Kruipframboos of kruipbraam met sappige oranje vruchten

De kruipbraam, ‘Rubus xanthocarpus’ is een kruipende plant. Hij wordt ook wel de ‘gele kruipframboos’ of ‘Ananasframboos’ genoemd. Deze naam dankt hij aan de gele (oranje) kleur van de vrucht, die heerlijk zoet van smaak is. Ze worden in de noordelijke landen als een delicatesse beschouwd en onder andere in jam, drank en kaas verwerkt In China worden ze ook gebruikt voor het maken van wijnen.

Deze braam is licht gestekeld en mooi bodem bedekkend. De stengels zijn iets oplopend tot overhangend en dicht vertakt, zodat één plant een dicht kussen vormt. Na de witte bloemen verschijnen al snel de gele vruchten. Deze zijn geschikt om vers te eten of om te verwerken. In de herfst sterft hij bovengronds helemaal af waarna hij in het voorjaar weer prachtig uitloopt. Zeer winterhard.

Plant deze braam op een niet te droge plek in de zon of lichte halfschaduw. De kruipbraam groeit vooral in vochtige, moerasachtige gebieden en is bestand tegen temperaturen tot -40 °C. De bladen zijn lang-gespitst. De bloemen zijn tweeslachtig, wit van kleur en bloeien vanaf juni. De vruchten zijn vaak iets kleiner dan die van de standaard bramen (Rubus fruticosus). Rijpe vruchten zijn oranje geel, zacht en sappig en rijk aan vitamine C. De smaak is onvergetelijk: heerlijk zoet, wat zuur, zacht en tintelend!.

Dit fruitsoort is een delicatesse in Scandinavië waar hij Guldbær heet en overal in de natuur voorkomt.

Herkomst van Gele Kruipframboos (Ananasframboos) is ook Scandinavië.

Houd meerdere planten in stand, want er komen mannelijke en vrouwelijke planten voor.

Wij kunnen planten aanbieden in een potje P.9 (9 cm) Prijs is €.3,95 per stuk (potje 9 cm.)10/15 cm lang 2-4 takjes kruipend met foto etiket. Grotere planten prijs is €.7,95 per stuk (potje 17 cm) 30/50 cm. breed uitgroeiend met foto etiket. Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 (Nederland) en voor België €.10,95 onbeperkt kg.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!!

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.

Advertentienummer: 52814058

Meer advertenties van Alpine-plants

Link: