Himalaya framboos heerlijke zoete goud-gele vrucht

€ 9,95
Provincie Noord-Holland
Prijs:
€ 9,95
Sinds:
1 maand
Gezien:
103 keer
Plaats:
Venhuizen, NH
Adverteerder:
Alpine-plants
Telefoon:
06-22902808
Activiteit:
7 jaar actief op Marktnet
Positie
52.66871,5.210901
Alpine-plants
Himalaya framboos heerlijke zoete goud-gele vrucht
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Himalaya framboos heerlijke zoete goud-gele vrucht

Rubus ellipticus , beter bekend als gouden Himalaya-framboos of als gele Himalaya-framboos , is een Aziatische soort van stekelige vruchtdragende struik in de rozenfamilie. Rubus ellipticus Smith is een van de lekkerste wilde vruchten in de bergen. Deze vrucht is zo lekker en smaakt heerlijk fris zoet waarvan je blijft eten.

De gouden framboos van de Himalaya is een grote struik met stevige stelen die tot 4,5 meter lang kunnen worden. De bladeren zijn elliptisch of omgekeerd en getand met lange haren. De bladeren kunnen tot 5 tot 10 centimeter lang worden. De bloemen zijn kort, wit en hebben vijf bloembladen en groeien in trossen, en bloeien in de Himalaya tussen de maanden februari en april. De vruchten zijn zoet, afneembaar en zeer gewild bij vogels. De gouden Himalaya-framboos kan worden gevonden in natte bossen en zijn aangepast om in volledige schaduw en in de volle zon te kunnen leven. Zoals met andere Rubus- soorten, worden de zaden ervan gemakkelijk door vogels gedistribueerd. Het kan zich ook voortplanten door middel van knippen .Het kan groeien in open velden of in luifels vochtige bossen.

Rubus ellipticus is zoet naar smaak, hoewel het niet vaak wordt geoogst voor huishoudelijk gebruik. De vrucht vergaat snel na het plukken uit de doornige struik. De vruchten zijn zoet met een aangename mix van zuurgraad. Ze hebben een frambozensmaak en hebben een uitstekende eetkwaliteit. De houdbaarheid is slecht en ze houden niet langer dan 24 uur aan. De algehele fruitkwaliteit is uitstekend. Een zeer goede jam kan ook van deze vrucht worden gemaakt.

De schors van deze plant wordt om medische redenen in Tibetaanse dorpen gebruikt. De sappen kunnen ook worden gebruikt om hoest, koorts , koliek en keelpijn te behandelen. Maar worden ook vaak gebruikt om huid te reinigen. De plant kan ook worden gebruikt om een blauwachtig-paarse kleurstof te maken.

Een groenblijvende struik, meestal rechtopstaand en gebogen met stekelige en kortstondige stengels; hoogte, 2,2 meter; verspreiding van een middelgrote plant met 6 tot 7 stokken, 3,5 meter; hout, matig hard en lichtbruin. De plant heeft wel wat weg van de Japanse Wijnbes de Rubus phoenicolacius, ook de vruchten zijn klein.

Wij kunnen eindelijk mooie planten aanbieden van deze zeldzame framboos.

(let op dit soort is 100% soortecht en nergens anders te koop)

Prijs is €.9,95 per stuk (potje 9 cm.)15/20 cm lang div. takjes met foto etiket.

Grotere planten prijs is €.17,95 per stuk (potje 17 cm) 30/50 cm. lang bossig met foto etiket.

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 (Nederland) en voor België €.10,95 onbeperkt kg.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!!

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.

Advertentienummer: 52830373

Meer advertenties van Alpine-plants

Link: