Maison de Maître + Boerderij.

€ 435.000
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 435.000
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
193 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
fr-huizen
Activiteit:
11 jaar actief op Marktnet
Positie
51.92269,4.470787
fr-huizen
Maison de Maître + Boerderij.
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Maison de Maître + Boerderij.

Het "propriété", zoals de Fransen het noemen, bestaat uit twee gedeelten, het "Maison de Maitre" dat een type huis is wat het best vertaald kan worden als "herenhuis", en daartegenaan gebouwd de "boerderij". Beiden zijn met elkaar verbonden maar ook goed afzonderlijk bewoonbaar.
Het is gesitueerd in de Aveyron, in het "Parc naturel régional des Grands Causses", aan de voet van de hoogvlakte "l'Aubrac", in een klein gehucht te midden van enkele boerderijen.

De terreinoppervlakte is 4000 m².
De totale bewoonbare oppervlakte bedraagt 400m².
Het huis is gemakkelijk bereikbaar via de A75 waar het ongeveer 15 km vandaan ligt.
Het dichtstbijzijnde stadje is Saint Geniez d'Olt, een klein charmant stadje gelegen aan de rivier de Lot (10 km).
Gebouwd in verschillende perioden tussen 1688 en 1829 is het een oud maar stevig gebouw met 80 cm dikke muren, een "maison en pierre".
Zowel het hoofdhuis als de boerderij verkeren bouwkundig in de oorspronkelijke staat waarbij alleen aanpassingen gedaan zijn om aan de huidige comforteisen te voldoen, zoals de toiletten, warm en koud stromend water, de badkamers en de centrale verwarming.
De afgelopen 15 jaar is er veel aan onderhoud gedaan, zoals het vernieuwen van grote delen van het dak, het restaureren van binnenmuren en plafonds en het verrichten van schilderwerk.

Het hoofdhuis ademt een zekere grandeur uit.
Ruime kamers met parketvloeren, sommige kamers hebben nog het typisch oudfranse bedrukte linnen behang en elk vertrek heeft zijn eigen open haard. Zelfs de woonkeuken, één van de vele favoriete plekken, wordt in het voor- en najaar verwarmd door een houtvuur.
In de originele bibliotheek staat o.a. nog een exemplaar van Sans Famille van Hector Malot uit 1879, zo ook het complete werk van George Sand: Ma Vie in 4 delen.
Onder het huis zijn twee grote cisternen waar regenwater in wordt opgevangen. Hiermee kan in de zomer de tuin besproeid worden.

De sfeer in de boerderij wordt mede bepaald door de eeuwenoude manshoge open haard, de originele kalkstenen vloer, het gewelfde stenen plafond in de keuken, de oude stenen trap naar de tuin. Onder het huis bevond zich de stal, nu in gebruik als garage en opslagruimte.
Het huis ademt de sfeer van voorbije tijden, rust, esthetiek, geschiedenis, de tijd heeft er een beetje stilgestaan.
De vloeren, de oude deuren, de schoorsteenmantels, de vitrines, de sierlijke kasten ingebouwd in de 80 cm dikke muren, de Lindelaan, het zijn allemaal getuigen van een lang en rijk verleden. Zelfs de oude broodoven is weer in gebruik, weliswaar grotendeels voor een overheerlijke zelfgemaakte pizza, maar ook brood wordt er weer in gebakken.

Een stukje geschiedenis:
De huidige bewoners kochten het huis in 2002 en volgens de overlevering was dit de eerste keer dat het ooit verkocht is. Daarvoor is het steeds door overerving in het bezit van volgende generaties gekomen.
Halverwege de 19e eeuw werd door de toenmalige eigenaar de productiemethode geïntroduceerd van de "Bleu des Causses", een verrukkelijke blauwschimmelkaas, een variant op de Roquefort. Deze kaas wordt nog steeds gemaakt.
Eind 19e eeuw diende het huis als zomerverblijf van de familie Guibert, een welgestelde fabrikant van handschoenen uit Millau, een plaats die vroeger wereldberoemd was om de schoonheid en de kwaliteit van de daar gemaakte handschoenen. Tegenwoordig alom bekend door zijn sierlijke, hoge viaduct. Een ontwerp van de Engelsman Norman Foster. Een echt "hoogstandje" van moderne architectuur.

http://www.gites.nl/ Advertentienummer: 31469757
Link: