Historische landgoedboerderij, landelijk, oprijlaan, water

€ 395.000
Provincie Groningen
Prijs:
€ 395.000
Sinds:
1 week
Gezien:
155 keer
Plaats:
Nieuwe Pekela, GR
Adverteerder:
Interhuys Makelaars
Telefoon:
0597-645028
Activiteit:
9 jaar actief op Marktnet
Positie
53.06183,6.945184
Interhuys Makelaars
Historische landgoedboerderij, landelijk, oprijlaan, water
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Historische landgoedboerderij, landelijk, oprijlaan, water

Referentienr. IM-1812001. Puur landelijk gelegen in absolute Alleinlage, een historische landgoedboerderij (Gutshof) met een karakteristieke uitstraling, als architectonisch unicum met originele authentieke elementen, waardoor behoud van de unieke nostalgische sfeer. Ligging aan een oprijlaan van circa 200 m en tevens op een idyllische plek aan het water.

LOCATIE: 26969 Butjadingen. Referentienr. IM-1812001.

Deelstaat: Niedersachsen District: Ostfriesland Landkreis: Wesermarsch

REGIO: t. h. v. Hoogeveen- Assen- Groningen in Duitse grensstreek Butjadingen (D)

KENMERKEN:

Gebruiksdoel: wonen

Soort object: historische landgoedboerderij (Gutshof) met unieke karakteristieke uitstraling en schitterende authentieke architectonische elementen als diverse originele ornamenten.

Ligging: aan oprijlaan van ca. 200 m, puur landelijk gelegen (Alleinlage), aan water.
Bouwjaar: ca. 1864- 1867 in Jugendstil bouwstijl.

Woonopp.: ca. 550 m2

Perceelsopp.: ruim 1,5 hectare (ca. 15132 m2), ook nog ca. 0,5 hectare pachtgrond (grasland)

Buitenruimte: graspercelen, weidegrond, tuinaanleg, weids uitzicht over landerijen rondom.

Bijgebouwen: stalgebouw (ca 10x20 m) paardenstal (boxen) voor ca.6 paarden of meer boxen

Bijgebouwen: garage, carport, tuinhuis/ partyruimte met bakoven

Verwarming: cv via houtgestookte ketel (event. aanpassing van aanwezige olie-gestookte cv)

Energieausweistype: n.v.t.

Overig: op deze karakteristieke landgoedboerderij is Monumentenzorg van toepassing.

OMSCHRIJVING:

Puur landelijk gelegen in een oase van rust (absolute Alleinlage)- aan een oprijlaan van circa 200 m- bevindt zich deze royale historische landgoedboerderij (Gutshof) op een idyllische plek aan een water (Sieltief), welke zich op fascinerende wijze door het omliggende weidse landschap slingert. Perceelsoppervlakte ruim 1,5 hectare met de mogelijkheid voor dierenliefhebbers, om aangrenzend nog ruim 0,5 hectare grasperceel als pachtgrond te benutten. Oorspronkelijk rond 1864-1867 gebouwd in de Jugendstil bouwstijl, waarna in de loop der jaren aan de tijd aangepast met behoud van de authentieke elementen en de nostalgische sfeer. Zo werd rond het jaar 1994- na een stormschade- het dak van het hoofdgebouw over een oppervlakte van ca. 800 m2, grootschalig gerenoveerd en opnieuw belegd met Engelse leien. Het hoofdgebouw met een lengte van ca. 60 m heeft een zeer degelijke draagconstructie van eiken gebinten en de grote inpandige schuur- en stalruimte, (ca. 470 m2) biedt voor velerlei doeleinden, nog talloze indelingsmogelijkheden. De raam- en deurkozijnen in het robuuste hoofdgebouw, zijn uitgevoerd in een fraaie ronde boogvorm met originele vensterbanken, de zogeheten Sandsteinquadern. Binnenshuis zijn in het woongedeelte, meerdere vloeren afgewerkt in marmer en alabaster (gipsmarmer). De wand- en plafondschilderingen in meerdere woon- en verblijfsruimtes, zijn deels uitgevoerd in stucwerk. Diverse historische inventarisstukken in de sfeer van (wand) decoratie, gebruiksvoorwerpen, gereedschappen, meubilair of andersoortige woninginrichting, kan eventueel ter overname aan de nieuwe eigenaar worden aangeboden. Alhoewel dit royale multifunctionele woonobject-qua ruimte- uiteraard talloze gebruiksmogelijkheden biedt ( bijv. expositieruimte, gastenverblijf), kan deze unieke landgoedboerderij ook worden aangemerkt, als een droomlocatie voor pure natuurgenieters, als ook een ideale woonplek voor het houden van (huis) dieren, kleinvee, pony’s of paarden met reeds aanwezig meerdere paardenboxen, opslag hooi & stro en diverse inrichtingsmogelijkheden voor paarden, waarbij o.a. te

http://www.interhuysmakelaars.nl/ Advertentienummer: 37630134

Meer advertenties van Interhuys Makelaars

Link: