Historische gebouwen met vakwerkcafé, wijnlokaal, bakhuis

€ 429.000
Prijs:
€ 429.000
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
833 keer
Plaats:
Dohm-Lammersdorf, RP, DE
Adverteerder:
Jupp Immobilien
Telefoon:
0049-(0)6593-208704
Activiteit:
4 jaar actief op Marktnet
Positie
50.29159,6.671852
Jupp Immobilien
Historische gebouwen met vakwerkcafé, wijnlokaal, bakhuis
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Historische gebouwen met vakwerkcafé, wijnlokaal, bakhuis

Historische gebouwen met vakwerkcafé, wijnlokaal, bakhuis op groot grondstuk Gerolstein 24

Bij dit object gaat het om een bijzondere 'parel': gelegen op het historisch grondstuk van het kerndorp 'Alt Sarredorf' hier bevinden zich drie betoverende gebouwen; het zogenaamde Heimatmuseum welk opgericht werd rond 1543 en als priesterverblijf werd gebruikt. Verder zijn er twee originele vakwerkhuizen, waarvan een ca. 300 jaar oud is, die oorspronkelijk in de dorpen Retterarth en Demerath stonden en op deze plek oorspronkelijk met zorg zijn opgebouwd. Het historische bakhuis met functionerende bakoven maakt het object kompleet. Een van de beide vakwerkhuizen werd gebruikt als gezellig café, het andere vakwerkhuis werd gebruikt als wijnlokaal met overdekt terras in bedrijf.Het hoofdgebouw kan terugblikken op een lange geschiedenis. Het perceel heeft eveneens een lange geschiedenis, Sarredorf krijgt in 1321 een erkenning, in een schenkingsoorkonde van konig Pippins en zijn vrouw Bertrada aan het klooster van Prüm. Sinds 1075 is het als een priesteroord en werd het in de erfenisoorlog van 1542/1543 in brand gesticht. In 1543 werd dat momentele zogenaamde Heimatmuseum in zijn huidige vorm weer opgebouwd. Het beschikt over 12 ruimtes waarvan de grote openhaard/stookplaats op de begane grond opvalt waar in vroegere tijden maaltijden op traditionele wijze bereid werden. Het in- en exterieur werd in nauw overleg met de monumentenzorg geheel opgebouwd. Aansluitend aan het gebouw is een toilettengroep aangebouwd welke van buiten bereikbaar is en bestemd was voor de bezoekers van het museum en de gastronomie. Wegens het in het museum tentoongestelde zaken zijn geen foto's beschikbaar. Vanzelfsprekend kan het object bezocht worden. Het gebruik van het museum is op 1 mei 2020 geeindigd en staat het ter beschikking aan de koper. Aansluitend aan het grondstuk met de historische gebouwen is een grondstuk van 1690 m², dit is tot eind 2020 verpacht en is daarna vrij ter beschikking. De locatie van het object in het geliefde inkoopgebied van Gerolstein is heel interresant voor talrijke doeleinden. Het totaaloppervlakte is 2973 m² waarvan 1118 m² op dat museumgedeelte toe worden gerekend. Het is geschikt voor tal van gebruiksmogelijkheden. Het museumgebouw kan worden verwarmd door centrale verwarming op gas. Voor beide vakwerkhuizen zijn verwarmingsbuizen aangelegd. Indien verwarming gewenst is, is aansluiting op de centrale verwarming op gas mogelijk.

Graag tonen wij u dit bijzonder object persoonlijk.

Geen energiepas noodzakelijk!

Excl. Makelaarskosten 3,48% Incl.Btw

De hierboven vermelde informatie, afmetingen en kosten zijn aangegeven door de verkoper (of door derden). De makelaar aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid dit geldt eveneens voor vergissingen en tussentijdse verkoop.

Dit is slechts een van onze aanbiedingen. Meer informatie en onze verdere aanbiedingen vindt u op www.jupp-immo.de Wij verheugen ons op uw bezoek.

Wij zijn telefonisch te bereiken op 0049 (0) 6593 208704

Advertentienummer: 44575481
Link: