Tweedehands Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X DX II Video - Nikon

€ 349
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 349
Sinds:
1 week
Gezien:
2 keer
Plaats:
landelijk, ZH
Adverteerder:
Cameraland
Activiteit:
3 jaar actief op Marktnet
Positie
52.04558,4.645496
Cameraland
Tweedehands Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X DX II Video - Nikon
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Tweedehands Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X DX II Video - Nikon

Tokina Tokina AT-X DX II Video 11-16/2.8 - Nikon

De AT-X DX II Video 11-16mm f/2.8 is een voor filmopnamen aangepaste versie van de extreem populaire AT-X 11-16/2.8. Tokina heeft een aantal aanpassingen aan dit hoogwaardige ultragroothoek objectief uitgevoerd waardoor het ook heel geschikt is voor het vastleggen van bewegende beelden. Er zijn technische aanpassingen, zoals de toevoeging van een gekartelde scherpstelring waardoor je een standaard follow focus systeem aan kunt sluiten. De lens kan ook nog steeds automatisch scherpstellen voor fotografie. Je schakelt eenvoudig tussen AF en MF middels het gepatenteerde focus-clutch systeem. Er zijn ook de nodige optische aanpassingen.

Tokina heeft het optisch ontwerp aangepast door het toevoegen van verschillende nieuwe glaselementen om de beeldkwaliteit nog te verhogen en lensfouten te minimaliseren. Om er een aantal te noemen: een asferisch lenselement, een SLD-element (superlage breking) en een asferisch PM-O element. Om chromatische aberratie te minimaliseren werden twee andere elementen in SD-glas uitgevoerd. Tokina is er op deze manier in geslaagd om een ultragroothoek met een ongeëvenaarde hoge resolutie en een lage vervorming te ontwerpen. Het resultaat: ultrascherpe beelden en een natuurlijke onderwerpsweergave bij het maken van foto- en video-opnamen.

Hoge lichtsterkte

Door de hoge lichtsterkte van F2.8 over het gehele zoombereik kun je ook bij minder licht filmen of fotograferen. Bij een spiegelreflex is het zoekerbeeld door de hoge lichtsterkte extra helder. De minimale scherpstelafstand is slechts 30 cm, zodat je mooie close-ups kunt maken. Ondanks het lage gewicht voelt de lens door de degelijke constructie zeer robuust. Bij het handmatig scherpstellen biedt het mechanisme een natuurlijk aanvoelende weerstand, waardoor het scherpstellen via een follow focus soepel verloopt. Deze uitvoering is ontworpen voor gebruik op een Nikon spiegelreflex met APS-C sensor.

http://www.cameraland.nl/ Advertentienummer: 48945177

Meer advertenties van Cameraland

Link: