Tweedehands Nikon D6 Body CM7560

€ 4.399
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 4.399
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
1 keer
Plaats:
landelijk, ZH
Adverteerder:
Cameraland
Activiteit:
5 jaar actief op Marktnet
Positie
52.04558,4.645496
Cameraland
Tweedehands Nikon D6 Body CM7560
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Tweedehands Nikon D6 Body CM7560

Nikon Professioneel snelheidsmonster

De Nikon D6 is een professionele spiegelreflex die een weergaloze beeldkwaliteit koppelt aan een oerdegelijke bouw en een ultrasnelle werking. Nikon heeft goed geluisterd naar de gebruikers (pers- en vooral sportfotografen) van de D5. In plaats van het simpel verhogen van de resolutie is er veel aandacht besteed aan de autofocus en de communicatiemogelijkheden.

Beeldsensor

De D6 beschikt over een full-frame (FX) sensor met 20,8 miljoen pixels; meer dan genoeg voor persfotografen die hiermee bestanden leveren waarvan de redactie een perfecte spread kan maken. Diezelfde redactie wil de foto's van een belangrijke voetbalwedstrijd of een geslaagde recordpoging op de Olympische Spelen meteen hebben om ze op de webpagina van de krant te kunnen plaatsen. Dat is mogelijk door die werkbare sensorresolutie plus de snelle communicatiemogelijkheden van de D6.

Seriesnelheid

De beeldsensor wordt ondersteund door de extreem krachtige en nieuw ontwikkelde Expeed 6 processor waardoor de seriesnelheid - superbelangrijk voor sportfotografen - prettig hoog is. Bij gebruik van de optische zoeker is de seriesnelheid 14 beelden per seconde in een maximale serie van 200 jpeg's. Uiteraard met continu AF. Wil of moet je geruisloos werken, schakel dan over naar live view en de elektronische sluiter, de seriesnelheid is dan 10,5 bps bij de volledige resolutie van 20,8 megapixel. Sneller kan ook: 30 bps bij 8 megapixel en zelfs 60 bps bij 2 megapixel.

Autofocus

Bij ultrasnelle actie zoals die bij sport voorkomt mag de scherpstelling niet achterblijven. De D6 is voorzien van een nieuw ontwikkeld AF-systeem dat geen enkel probleem met snelle en snelbewegende gebeurtenissen heeft. Het aantal scherpstelpunten bedraagt 105 en ze zijn alle van het cross point type, dus gevoelig voor zowel horizontale als verticale details. De punten zijn gerangschikt volgens het triple-sensor arrangement waardoor er een 1.6x grotere afdekking van het autofocusgebied is dan bij de D5. De scherpstelpunten werken bij -4 EV en bij het centrale punt is dat zelfs -4.5 EV. De camera heeft sowieso weinig licht nodig: het gevoeligheidsbereik loopt in expanded mode van ISO 100 tot niet minder dan 3.280.000!

Video

Bewegend beeld wordt steeds belangrijker voor nieuwssites. De D6 kan dan ook filmen in 4K UHD (3840 x 2160) met frame rates van 24, 25 en 30 fps en een maximale opnametijd van 105 minuten per clip. Met de nieuwe Flat Picture Control krijgt het materiaal een laag contrast en lage verzadiging waardoor je beter kunt bewerken. Bijzonder is de speciale PV knop waarmee het diafragma 'vloeiend' wordt aangepast tijdens de opname. Er zijn uiteraard aansluitingen voor een externe microfoon, een hoofdtelefoon en een hdmi-recorder. De time-lapse functie is uitgebreid; de camera kan er automatisch een scherpe 4K-film van maken.

Snelle XQD-kaarten

Om de opnameseries snel op te kunnen slaan werkt de D6 niet meer met conventionele CompactFlash kaartjes maar met de nieuwe XQD/CFexpress type B kaartjes die de grote datastroom moeiteloos bij kunnen houden. Er zijn twee slots die de nodige extra mogelijkheden bieden, zoals het gelijktijdig op beide kaartjes opslaan, het opslaan van verschillende bestandsformaten (jpeg en raw) op verschillende kaartjes en de mogelijkheid om automatisch door te gaan op kaart twee als het eerste kaartje vol is. Het is daarnaast ook mogelijk om tegelijkertijd twee jpeg versies van een opname op te slaan: eentje met een lage resolutie voor een snelle verzending en een met een hoge resolutie voor eventuele bewerking.

Communicatie

Bij nieuwsfotografie is de snelheid van communicatie vaak essentieel, dat wil zeggen dat je de gemaakte opnames snel naar de het persbureau of de redactie wilt kunnen verzenden. Daar heeft Nikon de nodige verbeteringen aangebracht. De camera beschikt over een aantal zendmogelijkheden zoals 2.4GHZ en 5GHZ wifi, en compatibiliteit

http://www.cameraland.nl/ Advertentienummer: 54458948

Meer advertenties van Cameraland

Link: