Te koop losse man glanssekster

€ 75
Provincie
Prijs:
€ 75
Sinds:
2 weken
Gezien:
5 keer
Plaats:
Terschuur, GE
Adverteerder:
Birdtrade
Activiteit:
4 jaar actief op Marktnet
Positie
52.15291,5.513227
Birdtrade
Te koop losse man glanssekster
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Te koop losse man glanssekster

Glansekstertje

Verspreiding:

Het glansekstertje komt van oorsprong uit West-Afrika, van Portugees Guinea tot Kameroen.

Grootte:

Het glansekstertje is ongeveer 10 cm. groot.

Geslachtsonderscheid:

Tussen het mannetje en het popje is geen uiterlijk waarneembaar verschil. Het enige verschil tussen de geslachten is dat het mannetje zingt.

Karakter:

Glansekstertjes zijn verdraagzame vogels en daardoor zeer geschikt voor de gezelschapsvolière. Ze kunnen prima gehouden worden met andere tropische vogels. Ze komen vooral in een ruime, dicht begroeide volière, goed tot hun recht. Het is af te raden de vogels als enkeling in de volière te houden. In de regel kunnen ze hier slecht tegen. Beter is het de vogels in een groepje te houden. Indien de volière voldoende ruimte biedt zullen er weinig problemen ontstaan tussen de mannetjes onderling.

Omgevingstemperatuur:

Het houden van glansekstertjes hoeft geen problemen op te leveren in ons land. Wel ben ik van mening dat een volière waarin deze vogels worden gehouden een goed afgesloten en droog nachtverblijf dient te bezitten. Ook verdient het aanbeveling de vogels niet beneden temperaturen van 5 °C te houden.

Voeding:

Als voeding dient een goede zaadmengeling voor tropische vogels en of volièrevogels, een goed samengesteld eivoer/krachtvoer en bij voorkeur kiemzaad verstrekt te worden. Om aan de behoefte van dierlijke eiwitten in de voeding tegemoet te komen kan het beste een insecten-/universeelvoer toegevoegd worden (bijvoorbeeld 50 eivoer, 50% universeelvoer). Vooral in de periode dat de vogels jongen hebben is het belangrijk dat ze de beschikking hebben over dierlijke eiwitten. Extra dierlijke eiwitten kunnen, naast het verstrekken van een goed samengesteld eivoer/universeelvoer, verstrekt worden in de vorm van bijvoorbeeld (geknipte) meelwormen, miereneieren, bladluis, fruitvliegjes, buffalowormpjes. Naast bovenstaande voeding is het noodzakelijk dat de vogels dagelijks de beschikking hebben over vers en fris bad- en drinkwater en mogen ook vogelmineralen (grit) en maagkiezel niet ontbreken. Kweek:

Goede broedresultaten met glansekstertjes kunnen behaald worden in een goed begroeide volière maar ook wel in broedkooien. Als nestgelegenheid accepteren ze halfopen nestkastjes (15x15x15 cm.) maar ook wordt wel een vrijstaand nest gebouwd in een dichte struik of begroeiing. Het nest dat door de vogeltjes wordt gebouwd is bolvormig. Als bouwmateriaal gebruiken ze kokosvezel, hooi, grashalmen, mos, veertjes, dierenhaar e.d. Als het nest klaar is en door het popje wordt geaccepteerd mag na enkele dagen het eerste eitje verwacht worden. Gemiddeld legt het popje 4 tot 6 witte eitjes. De eitjes worden afwisselend door beide oudervogels bebroed. Het meest echter door het popje. Na ongeveer 12 dagen komen de jongen uit het ei en nog eens 3 weken later verlaten ze al het nest. De voeding van de jongen bestaat de eerste dagen in hoofdzaak uit levende insecten. Naast het verstrekken van eivoer en gekiemd zaad is het daarom noodzakelijk in deze periode voldoende levend voer zoals buffalowormpjes, geknipte meelwormen fruitvliegjes, spinnetjes, bladluis e.d.te verstrekken. Deze kunnen het beste meerdere keren per dag worden aangeboden. Als de jongen een leeftijd hebben van 5 weken zijn ze volledig zelfstandig. Pas na ongeveer 6 - 8 maanden zijn ze volledig op kleur en niet meer van de oudervogels te onderscheiden.

* De vogels zitten bij een minimum van 12 graden

* Neem (als u van ver komt altijd) even contact op tbv realtime aanwezige vogels

* Al onze vogels voldoen aan de door de wet gestelde eisen en zijn indien nodig voorzien van de benodigde soorten ringen en maatvoeringen hierin

Onze normale openingstijden zijn:

Dinsdag en donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur

na overleg evt overdag of andere

http://birdtrade.nl/ Advertentienummer: 60551358

Meer advertenties van Birdtrade

Link: