Catefix 2020 (5L)

€ 160
Provincie Noord-Holland
Prijs:
€ 160
Sinds:
1 week
Gezien:
1 keer
Plaats:
Amstelveen, NH
Adverteerder:
Dierplagenshop
Telefoon:
0208895901
Activiteit:
3 jaar actief op Marktnet
Positie
52.31205,4.861681
Dierplagenshop
Catefix 2020 (5L)
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Catefix 2020 is dé duurzame oplossing in de strijd tegen de eikenprocessierups. Nesten worden met Catefix 2020 eenvoudig gefixeerd, waarmee de overlast van brandharen onmiddellijk wordt weggenomen

Catefix 2020 (5L)

CATEFIX 2020 - Dé duurzame oplossing in de strijd tegen processierupsen!

100% BIOLOGISCH | 100% NATUURLIJK | 100% PLANTAARDIG

Catefix 2020 is dé duurzame oplossing in de strijd tegen de eikenprocessierups. Nesten worden met Catefix 2020 eenvoudig gefixeerd, waarmee de overlast van brandharen onmiddellijk wordt weggenomen. Los daarvan voorkomt het een verdere uitbreiding van de rupsenpopulatie. Bijkomend voordeel is dat de eiken niet meer worden kaalgevreten en kinderen veilig kunnen buitenspelen.

Catefix is 100% effectief, gemakkelijk en snel aan te brengen en is ook nog eens volledig afbreekbaar. Het gefixeerde en behandelde nest kan blijven zitten. Een efficiënte en schaalbare oplossing die kan worden uitgevoerd door elke professionele plaagdierbeheerser, hovenier of boomverzorger.

Catefix is speciaal ontwikkeld om de overlast weg te nemen van de eikenprocessierups en de dennenprocessierups. Het product bestaat uitsluitend uit natuurlijke, plantaardige en hernieuwbare grondstoffen. Catefix is niet giftig, bevat geen oplosmiddelen, weekmakers of zware metalen. Catefix -eenmaal aangebracht - doordringt het nest volledig en vormt een harde fixeerlaag (blijft niet plakken) die het nest volledig afsluit. Catefix is PH-neutraal; dit betekent geen gevolgschade voor de natuur.

Catefix heeft uitsluitend een fysieke werking. Het Ctgb geeft aan dat het in dat geval -overeenkomstig Europese regelgeving– niet hoeft te oordelen over veiligheid en werkzaamheid van dit middel. De handhaving voor het gebruik van toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden is belegd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Handhaving sluit zich aan bij de opinie van het Ctgb m.b.t. het product Catefix 2020.

DE WERKING
De eikenprocessierups met al zijn brandharen wordt als het ware “gefixeerd”, wat betekent dat de rupsen in het nest niet meer op zoek kunnen gaan naar voedsel. Tijdens het inspuiten/injecteren sijpelt het fixeermiddel in het nest en beginnen de rupsen te bewegen. De rupsen verdelen het middel zelf in het nest en worden zo aan elkaar geplakt. Na enige tijd vormt zich een massieve klont van fixeermiddel en rupsen. Met name in het begin van het seizoen vormen de rupsen vaak nog geen nest. Rupsen die in een colonne los op de stam lopen/zitten vormen nog GEEN nest. Catefix fixeert de rupsen in samenhang met het spinsel. GEEN spinsel is GEEN nest. Dit betekent nog even geduld hebben met behandelen en wachten totdat de rupsen daadwerkelijk een nest vormen met spinsel. De rupsen sterven en worden volledig ingekapseld. Samen met Catefix 2020 vormt het spinsel na droging een harde schaal.

HET AANBRENGEN
Gebruik een lage drukspuit, spray de buitenring van het nest in met een overlap van circa 5 cm. Injecteer vervolgens het gehele nest en zorg ervoor dat Catefix in aanraking komt met al de rupsen. Het nest moet doordrenkt zijn met Catefix. Spray nog een extra laag op de bovenzijde van het nest zodat Catefix tot diep in het nest kan doordringen. Klaar! Na gebruik van de lagedrukspuit is het verstandig om de nozzle af te dichten met bijvoorbeeld huishoudfolie om indroging te voorkomen.

VEILIGHEID
Tijdens het verwerken wordt een veiligheidsbril aanbevolen naast de gebruikelijke beschermingsmiddelen t.b.v. contact met brandharen.

WAT ALS HET GAAT REGENEN?
Tijdens een regenbui wordt het fixeermiddel weer plakkerig. Hierdoor trekt het nest na droging nog verder in elkaar. Na verloop van tijd zal het nest samen met het fixeermiddel worden

http://dierplagenshop.nl/ Advertentienummer: 51693174

Meer advertenties van Dierplagenshop

Link: