Katadyn Vario Waterfilter (pompwaterfilter)

€ 119,95
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 119,95
Sinds:
2 dagen
Gezien:
1 keer
Plaats:
Enschede, OV
Adverteerder:
Noodzaken.nl
Telefoon:
06-12691110
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
52.22273,6.826167
Noodzaken.nl
Katadyn Vario Waterfilter (pompwaterfilter)
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Katadyn Vario Waterfilter (pompwaterfilter)

Omschrijving:

De Katadyn Vario is een oerdegelijk en veelzijdig inzetbaar waterfilter. Ideaal voor kamperen, trekking, backpacking en voor noodsituaties.

De Katadyn Vario beschikt over twee pomp-standen;

Faster Flow (bij helder water) en Longer Life (bij troebel water).

Bij troebel water kun je het keramisch voorfilter inschakelen dat de ergste vervuiling al uit het water haalt. Je verlengt zo de levensduur van het hoofdfilter-element.

Een waterfilter met actief-kool kern

Bij beide standen gaat het water overigens ook door het actieve kool in de kern van het filter. Dit actieve kool helpt tegen nare geurtjes en een slechte watersmaak. Het verwijdert ook chloorsmaak en een deel van chemicaliën en pesticiden dat in het water aanwezig zou kunnen zijn. 

Deze actief-kool kern kun je tussendoor verversen. Je strooit eenvoudig een navulling in de kern van het filter. Met een nieuwe navulling kun je weer 200 liter water van nare geurtjes en muffe smaken ontdoen.

Overigens werkt de Vario ook prima zonder het actief-kool. Filter je water uit frisse bergbeekjes dan zou je het achterwege kunnen laten. Voor het veilig drinkbaar maken van water, dus zonder ziekmakende bacteriën en protozoa heb je het ook niet nodig. Het actief kool zit er voornamelijk in voor de nare geur en smaak. Het uitgangspunt, ook met gebruik van een filter met actief-kool, is altijd om zo schoon mogelijk water te gebruiken. Probeer altijd water te vermijden dat pesticiden en chemicaliën kan bevatten. Zoek water zo ver als mogelijk van menselijke invloed af gelegen.

Dual Action pomp

De Vario pompt zowel als je de hendel naar boven als onder doet, de zgn. Dual Action pomp. Hierdoor haal je zonder al te veel inspanning een hogere pompsnelheid.

De Vario is direct aansluitbaar op wijdhalsflessen zoals die van Nalgene en Klean Kanteen en op waterzakken met een wijdhalsopening. Met de aan te sluiten uitvoerslang is de Vario ook makkelijk aan te sluiten op alle andere drinksystemen.

Wat zit er in de doos?

De Vario wordt compleet geleverd, inclusief een slang met pre-filter en draagtas. Het filterelement in de Vario is af-fabriek al gevuld met een vulling actief-kool. Er worden geen extra zakjes navulling bij geleverd. Je kunt dus na aanschaf meteen de slang in het water hangen en beginnen met pompen!

Gegevens Katadyn Vario waterfilter:

Type: Pompfilter
Waterfilter-technologie: keramisch voorfilter, een 0.3 micron glasvezel filterelement en navulbare actief-koolvulling tegen chemicaliën, pesticiden en slechte watersmaak.
Geschikt tegen: protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium) en bacteriën (o.a. Cholera, Tyfus, Legionella en e. Coli)
Capaciteit van het glasvezel filterelement: tot ca. 2.000 liter afhankelijk van de waterkwaliteit (de actief-kool vulling is goed voor ca. 200 liter of 6 maanden eenmaal in gebruik genomen)
Pompsnelheid (Faster flow): tot 2 liter/min
Pompsnelheid (Longer life): tot 1 liter/min
Afmetingen: 19 x Ø10 cm
Gewicht: 425 gram

 15,000+ klanten - Al meer dan 10 jaar specialist - Levertijd 1 - 2 dagen - Gratis verzending vanaf EUR 75 - Met afhaalmogelijkheid in Enschede

Noodzaken helpt je voorbereiden op noodsituaties
Noodzaken is al meer dan 10 jaar specialist in noodpakketten, waterfilters en noodrantsoenen! In onze webwinkel vind je honderden artikelen voor preppers en noodzakelijkheden en gadgets op het gebied van survival, bushcraft, kamperen en buitensport. Bestel je op werkdagen voor 18 uur dan heb je je bestelling de volgende dag al in huis. En met 30 dagen bedenktijd en een goede service zit je helemaal goed bij Noodzaken.

Noodzaken.nl
Ir. Hanlostraat 15
7547 RD Enschede
Nederland

Contact opnemen met

http://www.noodzaken.nl/ Advertentienummer: 51039360
Bekijk alle 406 advertenties van Noodzaken.nl
Link: