Waterontharder waterverzachter AQUA25LN

€ 699
Provincie Utrecht
Prijs:
€ 699
Sinds:
Eergisteren
Gezien:
3 keer
Plaats:
Breukelen, UT
Adverteerder:
Aquariatics
Telefoon:
+3215689489
Activiteit:
8 maanden actief op Marktnet
Positie
52.16191,5.024668
Aquariatics
Waterontharder waterverzachter AQUA25LN
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Waterontharder waterverzachter AQUA25LN

Omschrijving:

  • Volledig automatische hardheidsniveauregeling
  • Volumetrisch of tijd gestuurd
  • Harsvolume 25 liter
  • Debiet max. 2000L / h?
  • Grootte van de pekelbak: 50 kg
  • In- en uitlaat: 3/4"
  • Afvoergrootte: ? 12 mm
  • Gewicht in kg 45 (zonder zout)
  • Ingangsspanning 220V / 50Hz / 5A
  • Optimale arbeidsdruk 1,5-5 bar

Opstart en instelling worden gedaan door Aquariatics(-50km = 65,00 euro)(+50km = 75,00 euro)(+100km = 115 euro)

Palletlevering of afhalen on ons magazijn

Met de volautomatische waterontharder AQUA25LN wordt water verzacht en calciumoxide geneutraliseerd.

Hard water wordt gedefinieerd door een zeer hoge concentratie calciumcarbonaat. Het treedt op wanneer het water door kalkhoudende rotslagen en bodems stroomt en ionen van aardalkalimetalen absorbeert. Voor de bepaling van de equivalente concentratie worden de hardheid vormende ionen calcium en magnesium gebruikt. Omdat de samenstelling van de bodem- en rotslagen sterk kan variëren en sommige huishoudens ook worden voorzien van oppervlaktewater uit reservoirs, kan de waterhardheid sterk variëren van huishouden tot huishouden.

In het geval van waterhardheid wordt een basis onderscheid gemaakt tussen drie hardheidsgraden:
Zacht water met minder dan 1,5 millimol calciumcarbonaat per liter (mmol / l), wat overeenkomt met 8,4 ° dH (° dH = graad van Duitse hardheid). In het bereik van 1,5 tot 2,5 millimol calciumcarbonaat spreekt men van water met een gemiddelde hardheidsgraad en vanaf meer dan 2,5 millimol calciumcarbonaat per liter bezit het water meer dan 14 ° dH en wordt daarom hard genoemd. Meer gedetailleerde informatie over de hardheid van uw water is verkrijgbaar bij uw waterleverancier.

Als u hard kraanwater als drinkwater gebruikt, verschilt de smaak aanzienlijk van die van zacht water. De meeste mensen vinden dat zacht water een aangenamere smaak heeft, zelfs als het drinken van hard water geenszins schadelijk is voor de gezondheid. Hard water kan ook worden opgemerkt tijdens het douchen. Het heeft de neiging om huid en haar ruw en broos te maken en kan daarom problematisch zijn voor mensen met een droge huid.

Douchen met zacht water is niet alleen zachter voor het haar en aangenamer voor mensen met een droge huid, maar warme dranken laten aroma's zich beter ontvouwen en huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers of wasmachines hebben een veel langere levensduur omdat kalkaanslag wordt verminderd tot een minimum.

De AQUA25LN wordt gebruikt om van uw harde kraanwater zachte kraanwater te maken.
De AQUA25LN is in staat 2000 liter water per uur te verzachten en is eenvoudig te bedienen, omdat slechts een paar parameters, zoals de initiële hardheid van het leidingwater en de te bereiken hardheid, moeten worden ingesteld . Na het invoeren van de vereiste parameters neemt de automatische besturing het over.

Het water wordt verzacht via ionenuitwisseling, wat wordt bereikt door een speciale hars in de ontharder door massauitwisseling. Deze hars is zodanig gestructureerd dat calcium- en magnesiumionen, d.w.z. de kationen, uit het drinkwater worden gebonden en tegelijkertijd natriumionen in het stromende water worden verplaatst. Dit vermindert de hardheid van het water, maar heeft geen invloed op de oorspronkelijke pH-waarde.

Een ander groot voordeel van dit systeem is de automatische regeneratie van de uitwisselingshars; het apparaat kan de aan de hars gebonden kationen uitwisselen vanwege de zout- of zoutoplossing van max. 50 kg. De "kalk" beter bekend als de calcium- en magnesiumionen worden als afvalwater uit het systeem gespoeld en het regeneratieproces is

http://www.aquariatics.be/ Advertentienummer: 42829581
Link: