Regisseren door reflectie

€ 14,15
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 14,15
Sinds:
1 week
Gezien:
4 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
3 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
Regisseren door reflectie
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Regisseren door reflectie
C. Joldersma
9789023241447

. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2005. Taal: Nederlands.

'Veel managers leiden organisaties op basis van managementmodellen. Het eigen denken, het eigen imago, en het politieke- en belangenspel hebben vaak grote invloed op het functioneren van de organisatie en de eigen positie. Managers weten vaak niet hoe ze daarmee om moeten gaan. De managementmodellen bieden daarvoor ook te weinig soelaas.

Dit boek gaat in op de basale vragen voor een manager om een goede regisseur te worden: wat is er gebeurd, waarom gaat het zoals het gaat, en wat heeft dat met mij te maken? Er wordt uitvoerig stilgestaan bij concrete praktijksituaties. De lezer wordt meegenomen in de verhalen van managers die leren reflecteren en uitgedaagd zelf met reflectie aan de slag te gaan.

Op basis van literatuur over systeemtheorie, leren en reflecteren is een stroomschema voor regisseren door reflectie ontwikkeld. De centrale stappen zijn: bereidheid tot reflectie; signaleren; zien wat er gebeurt; in perspectief plaatsen, zelfreflectie en actie. Het systematisch doorlopen van deze stappen leert de bestuurder/manager met lastige situaties aan de slag te gaan in plaats van ze te negeren of te ontkennen en zo de regie te houden.

Enkele passages:

Reflecteren roept associaties op met een zachte aanpak waar een manager naast alle drukke dagelijkse bezigheden geen tijd voor heeft. Daarmee wordt reflectie onrecht aangedaan. Het past juist in een harde aanpak waarin je jezelf niet spaart. Elke manager heeft de harde, rationele drijfveer beter te willen functioneren. Reflecteren is daartoe de sleutel.

Vaak verloopt ons denken in vicieuze cirkels. We gaan stug door op dezelfde weg, ook als de problemen steeds groter worden. We raken gevangen in de
situatie en kunnen er niet boven uit stijgen.

Aan de manager de vraag: ben je voldoende professioneel en alert om signalen op te vangen en wil je daarvoor de verantwoordelijkheid nemen ook als het nadelig uitpakt voor jezelf?

¿Regisseren door reflectie¿ is een praktijkgericht boek dat geschikt is voor bestuurders, managers, en voor studenten van postdoctorale studies of andere managementopleidingen.
De auteurs Martin van den Bergh, Jan Janssen, Bart Verpalen en Jack Voesenek zijn zelf als manager werkzaam. Cisca Joldersma
is momenteel Tweede Kamerlid en was daarvoor universitair hoofddocent beleids- en organisatiewetenschappen aan de
Universiteit van Tilburg. '

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikelcode): 9789023241447
  • ISBN (artikel code): 9789023241447
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: C. Joldersma
  • Primaire Auteur: C. Joldersma
  • SKU (eigen artikel code): 342800386

https://www.boekenbalie.shop Advertentienummer: 48068732

Meer advertenties van Boekenbalie

Link: