Overleven een kunst

€ 17,05
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 17,05
Sinds:
5 dagen
Gezien:
1 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
Overleven een kunst
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Overleven een kunst
Ies Jacobs, T. Kuiper
9789085065104

Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2007. Taal: Nederlands.

Over de joodse werkkampen tijdens de Tweede Wereldoorlog is maar weinig geschreven. Des te opzienbarender zijn dan ook de herinneringen en vooral de tekeningen en aquarellen van Ies Jacobs, die eerst als dwangarbeider en vervolgens als onderduiker de oorlog heeft overleefd.

Ies Jacobs werd begin 1942 tewerkgesteld als dwangarbeider in Drenthe. In de zomer van dat jaar, toen deportatie naar Westerbork dreigde, wist hij met een barakgenoot het werkkamp te ontvluchten. De rest van de oorlog heeft hij als onderduiker op diverse adressen doorgebracht, vaak in barre omstandigheden. Hij verbleef in hutten, op zolder- en achterkamertjes en zelfs in een met planken en plaggen afgedekte kuil. En al die tijd schreef en tekende hij. Het hoogtepunt van Overleven een kunst zijn ongetwijfeld de ‘Kampflitsen’: zo’n dertig ingekleurde pentekeningen die Jacobs in het werkkamp maakte en voorzag van onderhoudende bijschriften.

Overleven een kunst belicht aan de hand van Jacobs’ tekeningen en andere kunstwerken een vergeten episode uit de geschiedenis van de jodenvervolging. Maar bovenal is dit het verhaal van een overlever die tegelijk een levenskunstenaar is.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikel code): 9789085065104
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: Ies Jacobs, T. Kuiper
  • SKU (eigen artikel code): 410300968

https://shop.boekenbalie.nl/shop Advertentienummer: 50530971

Meer advertenties van Boekenbalie

Link: