De Laatste Katharen

€ 12,90
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 12,90
Sinds:
Eergisteren
Gezien:
1 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
De Laatste Katharen
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

De Laatste Katharen
Ren Weis, R. Weis
9789027499912

Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 4. Jaar: 2005. Taal: Nederlands.

Het geloof van de katharen vormde in de dertiende eeuw een serieuze bedreiging voor de katholieke Kerk. De repressie door de Inquisitie kostte duizenden katharen het leven. Ondanks de brute vervolgingen maakte deze dappere sekte tussen 1290 en 1329, rond het Zuid Franse bergdorp Montaillou, een laatste bloei door. Tegen het geweld en de intimidatie in hebben zij hun geloof en levenswijze tot het einde toe verdedigd.
Op basis van uniek bronnenmateriaal, zoals rechtbankverslagen en notulen van de Inquisitie, beschrijft Weis op meeslepende wijze deze aangrijpende historische periode. Hij voert een aantal onvergetelijke karakters ten tonele, zoals de van seks bezeten chatelaine, een vast spelende preister, een spraakzamel herder en een bisschop die geen genade kent.
Het is een kleurrijk middeleeuws verhaal van geloof, verraad, passie en hebzucht, dat tot in elk detail op waarheid berust.

'De laatste katharen is een boeiende geschiedenis van een meedogenloze uitroeiing.'- The Times

'Briljant reconstrueert René Weis de persoonlijke machinaties en seksuele intriges waarmee de katharen Montaillou veroverden, voordat ze het slachtoffer van de Inquisitie werden.' – The Sunday Times

René Weis is hoogleraar Engelse literatuur aan de University College, Londen. Hij heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en is de auteur van Criminal Justice – The true story of Edith Thompson

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikel code): 9789027499912
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: Ren Weis, R. Weis
  • SKU (eigen artikel code): 362000555

https://shop.boekenbalie.nl/shop Advertentienummer: 50531065
Link: