Ademen Wij Vanzelf

€ 9,35
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 9,35
Sinds:
1 week
Gezien:
1 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
4 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
Ademen Wij Vanzelf
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Ademen Wij Vanzelf
Bram Balfoort, Jan van Dixhoorn
9789024643066

Ja, we ademen vanzelf. We hoeven er niet bij te denken. Ook wanneer we slapen gaat de ademhaling door. Maar we ademen niet op de meest gemakkelijke manier; gewoontes verstikken de mogelijkheden van ons lichaam. We ademen niet vanzelf volgens het natuur-patroon. Daardoor raken we snel buiten adem, worden we moe of duizelig van diep ademen, verliezen we de beheersing over onze stem op moeilijke momenten en zijn we vatbaar voor overspanning.

De gewone manieren van ademen ('borst vooruit, buik in', schouders optrekken en zwaar snuiven) zijn niet natuurlijk, niet ontspannen en kosten onnodig veel energie. Ontspannen en laag met de buik ademen gaat moeiteloos en geeft een groot uithoudingsvermogen ('lange adem'). Bij mensen die geheel in rust zijn bewegen de onderbuik en de rug mee op de ademhaling. Dat is de natuurlijke beweging, die dieren en kleine kinderen toepassen. Een ontspannen ademhaling is een beweging van de gehele romp en staat los van de lichaamsbeweging met armen en benen. In de borstkas bevinden zich weliswaar de longen die de lucht ontvangen, maar de ruimte voor de lucht ontstaat door een kleine volumeverandering van de hele romp.

Het is typerend voor onze tijd dat we oefeningen nodig hebben om de natuurlijke ademhaling, die bij de geboorte aanwezig was, opnieuw aan te leren. De oefeningen in dit boek gaan veelal precies tegen de gewoonte in en daarom moet men er aanvankelijk steeds bij denken. Maar wie deze moeite neemt, ervaart al gauw meer ruimte om te ademen en voelt zich letterlijk opgelucht. Men wordt zich bewust van de mogelijkheden en gaat geleidelijk beter ademen.

Het materiaal voor dit boek is geput uit jarenlange praktijk-ervaring. Na vier jaar studie en samenwerking vatten de schrijvers de hoofdzaken samen, in de hoop dat hun ervaring gemeengoed wordt. Bram Balfoort (overleden in 1990) was van oorsprong zanger en dankte veel aan de lessen van Gerhard Meijer. Hij ontwikkelde een ademtherapie voor astma, emfyseem en hyperventilatie, die hij onder meer in een Academisch Ziekenhuis toepaste. Jan van Dixhoorn, arts, werkt part-time in de hartrevalidatie waar hij een methode voor adem- en ontspanningsinstructie voor hartpatiënten ontwikkelde. Hij is in 1991 gepromoveerd op een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van deze oefeningen op het herstel na hartinfarct.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
Gratis verzending vanaf 40 euro of 4 boekenSpecificaties:
  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikelcode): 9789024643066
  • ISBN (artikel code): 9789024643066
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: Bram Balfoort, Jan van Dixhoorn
  • Primaire Auteur: Bram Balfoort, Jan van Dixhoorn
  • SKU (eigen artikel code): 781900567

https://www.boekenbalie.nl/ Advertentienummer: 58328961

Meer advertenties van Boekenbalie

Link: