Verzorgingssociologie voor de gezondheidszorg en

€ 9,90
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 9,90
Sinds:
Eergisteren
Gezien:
1 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
Verzorgingssociologie voor de gezondheidszorg en
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Verzorgingssociologie voor de gezondheidszorg en hulpverlening
Wessel Visser
9789062831937

Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2000. Taal: Nederlands.

De groeiende individualisering, anonimiteit, de toename van loosheid en onverschilligheid van mensen jegens elkaar, het zijn de actuele en verontrustende verschijnselen van deze tijd. Ze roepen vragen op als boe mensen zich ten opzichte van elkaar verhouden en welke zorg zij voor elkaar hebben: maatschappelijke vragen waar ook de sociologie zich van oudsher mee bezighoudt. in verzorgingssociologie wordt deze problematiek uitgewerkt aan de hand van zes theorieën: het structureel functionalisme en de systeemtheorie, het symbolisch interactionisme en de etiketteringtheorie, de disciplineringtheorie en het poststructuralisme, de kritische theorie, de civilisatietheorie en het postmodernisme. Als invalshoeken zijn gekozen individuele probleemsituaties, zorg- en hulpverleningssituaties, beleid van instellingen en de verzorgingsstaat. Elke benadering wordt geïllustreerd aan de hand van actuele teksten uit tijdschriften en dagbladen. Aan het eind van het boek zijn opdrachten en discussievragen, praktijkopdrachten en een doelgroepanalyse opgenomen. ' Studenten kunnen na het bestuderen van het boek complexe probleemsituaties in de zorg, hulp- en dienstverlening analyseren. Daarnaast zijn zij in staat discussies te voeren over de context van cliëntproblemen, cliëntsystemen en de ontwikkelingen in de verzorgingsstaat. verzorgingsociologie is bestemd voor studenten in de geneeskunde en gezondheidszorg, sociaal - psychologische hulpverlening, sociaal pedagogische hulpverlening en studenten journalistiek.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikel code): 9789062831937
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: Wessel Visser
  • SKU (eigen artikel code): 410700936

https://shop.boekenbalie.nl/shop Advertentienummer: 50531066

Meer advertenties van Boekenbalie

Link: