Symboliek in de evangelien

€ 3,90
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 3,90
Sinds:
5 dagen
Gezien:
1 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
Symboliek in de evangelien
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Symboliek in de evangelien
Pameijer
9789020281156

Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Taal: Nederlands.

SYMBOLIEK IN DE EVANGELIEN Een esoterische visie op de wonderverhalen

De mythen, sprookjes, religieuze verhalen en dromen spelen symbolen een belangrijke rol als communicatiemiddel tussen deze en gene wereld. Ook in de psychotherapie van tegenwoordig wordt grote waarde gehecht aan de symboolvorming in het menselijk onbewuste. Velen raakten als kind geboeid door de fraaie, vaak ook gruwelijke, bijbelse verhalen, maar later groeide de twijfel omdat men niet doorzag dat we bijvoorbeeld in de vier evangelieversies meer betekenis moeten hechten aan de symboliek. De evangelisten brachten hun boodschappen namelijk in heelden en niet in woorden voor mensen die analfabeet waren. Hun hele religieuze wereldbeeld kreeg vorm door symbolen. Wij begaan de vergissing het uit mythen en symbolen ontwikkelde wereldbeeld der religies Met de rationele blik van onze eeuw te aanschouwen. Dit hoek gaat in op de diepere betekenis van wonderen uit de Bijbel. Deze kun je niet rationeel verklaren, tenzij je de symboliek waaruit ze zijn opgebouwd op juiste wijze interpreteert. Dan strekt liet wonder zich uit naar de menselijke psyche en reikt tenslotte tot de menselijke geest. In het wonder ervaart de mens eenwording, de dualiteit wordt opgelost. Daarin ligt het doel van elke religie besloten: de vereniging van de individuele mens met zijn oorsprong.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikel code): 9789020281156
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: Pameijer
  • SKU (eigen artikel code): 361900623

https://shop.boekenbalie.nl/shop Advertentienummer: 50530975

Meer advertenties van Boekenbalie

Link: