Kinderen en God, verteld in verhalen

€ 7,40
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 7,40
Sinds:
6 dagen
Gezien:
1 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
Kinderen en God, verteld in verhalen
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Kinderen en God, verteld in verhalen
Ina ter Avest, Ina ter Avest
9789023913559

Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2003. Taal: Nederlands.

God kan alles, Hij is heel groot', zeggen kinderen in groep zes, zowel kinderen die islamitisch als die christelijk gesocialiseerd zijn. 'Samen spelen moet, want dat staat in de koran', en 'Stelen mag niet van God'. Dat zijn de praktische consequenties waarin God voor de kinderen betekenis krijgt. In de loop van de jaren treedt echter qua religieuze betrokkenheid een verschil op tussen moslimse en christelijk opgevoede kinderen, zo blijkt uit het onderzoek van Kinderen en God.

Van twee basisscholen in een multiculturele en multireligieuze context werden kinderen tien jaar lang gevolgd vanaf het moment dat ze in groep zes zaten. Op verschillende manieren is geluisterd naar wat zij over God vertellen, uit zichzelf en als reactie op vertelde verhalen over God. Zo ontstaat zicht op hoe interreligieus leren mogelijk van invloed is op het godsconcept dat de kinderen ontwikkelen.

In een tijd waarin moslims en christenen gepolariseerd tegenover elkaar dreigen te komen, bieden de resultaten van dit onderzoek belangwekkende aanknopingspunten voor het religie-onderricht binnen het breedvertakte Nederlandse onderwijs.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikel code): 9789023913559
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: Ina ter Avest, Ina ter Avest
  • SKU (eigen artikel code): 410700938

https://shop.boekenbalie.nl/shop Advertentienummer: 50531071

Meer advertenties van Boekenbalie

Link: