Het sixtijnse geheim,P.van den Berg,4e dr.,2005,zgan,281 blz

Provincie
Prijs:
Bieden
Hoogste bod:
Nog niet geboden
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
9 keer
Plaats:
Winterswijk, GE
Adverteerder:
overvol
Activiteit:
9 jaar actief op Marktnet
Positie
51.98663,6.717232
overvol
Het sixtijnse geheim,P.van den Berg,4e dr.,2005,zgan,281 blz
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Alle velden zijn verplicht

Het sixtijnse geheim,P.van den Berg,4e dr.,2005,zgan,281 blz

Het sixtijnse geheim
Auteur: P van den Berg

4e druk juli 2005
Uitgever: Karakter uitgevers B.V.
281 blz.
499 gram
paperback
In vrijwel nieuwstaat staat.
Afmetingen: 23,5 x 15,5 x 2,8 cm
Vertaling: P. de Rijk

Verhaal:
Tijdens restauratiewerkzaamheden aan de Sixtijnse kapel komen geheimzinnige inscripties aan het licht. Een letterreeks van 8 letters: AIFALUBA. Een geheimzinnige code die de Vaticaanse gemoederen danig verontrust. De code lijkt te verwijzen naar een oeroude samenzwering. Tijdens zijn speurtocht naar een verklaring stuit kardinaal Jellinek in de geheime archieven van het Vaticaan op een document met een vernietigend geheim dat de leer van de katholieke kerk op zijn grondvesten doet trillen. Waarom heeft Michelangelo dit raadsel in zijn fresco’s verwerkt?

Zonder teveel te vertellen, om de plot niet te verraden, staat in het boek het plafondschilderwerk in de Sixtijnse kapel centraal, evenals de Kabbalah, Abraham Abulafia, Paus Nicolaas III, Michelangelo Buonarotti en het dossier Odessa. Het verhaal dat al deze personen en zaken aan elkaar bindt gaat terug naar het Evangelie van Lucas, dat een leugen zou zijn. De verrijzenis van Christus wordt in twijfel getrokken. En dit is nu juist wat de Rooms Katholieke kerk op z'n grondvesten kan doen schudden. Paus Johannes Paulus I zou zijn vermoord omdat hij het geheim op het spoor was en er een concilie wilde aan wijden.

'En de geheimzinnige inscritpie?' vroeg Jellinek gespannen.
Fedrizzi, de restaurator, antwoordde: 'De inscriptie moet van het begin af aan in het ontwerp opgenomen zijn, alleen al op formele gronden vanwege de verdeling van de hoofdletters over de gehele lengte. En daarnaast kunnen we er zeker van zijn dat de inscriptie geen latere toevoeging is, aangezien de gebruikte kleur dezelfde samenstelling heeft als de fresco-schildering.'
Jellinek staarde getroffen naar de grond. 'Dus speelde Michelangelo van begin af aan met de gedachte om de Sixtijnse gewelven van een geheim te voorzien. Ik bedoel, de inscriptie is dus niet in een plotselinge woedeopwelling of een eenmalige stemming ontstaan.'
'Nee,' antwoordde Fedrizzi, 'mijn bevindingen bewijzen juist het tegendeel.'

Het Sixtijnse geheim is een adembenemende roman waarin, na Leonardo's geheim in De Da Vinci Code, nu ook Michelangelo's raadsel opgelost wordt.

http:// www.marktnet.nl/adverteerders/overvol Advertentienummer: 50788489

Meer advertenties van overvol

Link: