De wereld als markt en strijd

€ 9,15
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 9,15
Sinds:
2 dagen
Gezien:
1 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
4 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
De wereld als markt en strijd
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

De wereld als markt en strijd
Michel Houellebecq, M. Houellebecq
9789029521901

Een jonge depressieve werknemer van een softwarebedrijf krijgt de opdracht een reeks cursussen te verzorgen in de provincie. Met tegenzin kwijt hij zich van zijn taak, daarbij geholpen door een dynamische collega, Rafaël Tisserland, die één groot probleem heeft: hij is oerlelijk en kan niet aan de vrouw komen. Toch probeert hij het, probeert het uit alle macht, maar daarbij is hij een inzinking nabij. Dan spoort de hoofdpersoon hem aan een daad te stellen: ''Een mes, Raphaël, is een aanzienlijke bondgenoot...''
Houellebecq roert in deze roman een onderwerp aan dat, ondanks zijn centrale rol in het moderne leven, nog nauwelijks verbeeld is in de literatuur: de wereld van het werk. Genadeloos prikt hij de illusies van de hedendaagse mens door. Werk en seks vormen samen het terrein van de strijd die wij allen voortdurend leveren om onszelf aan de man te brengen. In zijn karakteristieke ongepolijste stijl laat Houellebecq op scherpzinnige en humoristische wijze zien wat de noodlottige gevolgen zijn wanneer de mens zichzelf tot handelswaar verheft.
Michel Houellebecq (1958) publiceerde essays en poëzie voordat hij zich in 1994 met De wereld als markt en strijd, een roman die bekroond werd met diverse prijzen, opwierp al de grote belofte van de Franse letteren. Die status bevestigde hij met zijn tweede roman, Elementaire deeltjes(Prix Novembre), die ook in Nederland een groot succes kende.
Over De wereld als markt en strijd:
''Michel Hoeullebecqs roman toont aan dat de literatuur haar laatste woord nog niet gesproken heeft. Hier zien we de huidige wereld zoals ze is.'' - Le Journal du Dimanche
''Een bijtende verbeelding van het moderne leven.'' - The Independent

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
Gratis verzending vanaf 40 euro of 4 boekenSpecificaties:
  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikelcode): 9789029521901
  • ISBN (artikel code): 9789029521901
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: Michel Houellebecq, M. Houellebecq
  • Primaire Auteur: Michel Houellebecq, M. Houellebecq
  • SKU (eigen artikel code): 362900898

https://www.boekenbalie.nl/ Advertentienummer: 58338659
Link: