Wendy van Holden - De baby's van Mauthausen

Provincie Noord-Brabant
Hoogste bod:
Nog niet geboden
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
22 keer
Plaats:
Berlicum, NB
Adverteerder:
leny
Activiteit:
8 jaar actief op Marktnet
Positie
51.6786,5.418112
leny
Wendy van Holden - De baby's van Mauthausen
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Alle velden zijn verplicht

Wendy van Holden - De baby's van Mauthausen,
zij overleefden de Holocaust
- Waargebeurde oorlogsmemoir over onvoorwaardelijke moederliefde en de drang om te overleven
Drie zwangere Joodse vrouwen belanden tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz. Priska, Rachel en Anka kunnen zichzelf en hun ongeboren kind alleen tegen de gruwelen van het kamp beschermen door hun zwangerschap te verbergen en door te werken in een wapenfabriek.
Tijdens een massatransport naar Mauthausen waarbij de helft van de gevangenen sterft, bevallen de sterk ondervoede vrouwen zonder van elkaars bestaan op de hoogte te zijn. Dankzij de hulp van medegevangenen en een enkele meelevende bewaker overleven zowel de moeders als hun pasgeboren kinderen de laatste oorlogsdagen.
Na de oorlog beginnen Priska, Rachel en Anka met hun kinderen een nieuw leven in verschillende uithoeken van de wereld. Op de 65e bevrijdingsdag van het concentratiekamp Mauthausen komen de kinderen voor het eerst met elkaar in contact. Wendy Holden, journaliste, biografe en bestsellerauteur, vertelt in De baby's van Mauthausen hun opmerkelijke verhaal voor het eerst.
- Recensie, Het levensverhaal van drie jonge joodse vrouwen voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Zij overleefden de verschrikkingen van de getto's waar ze, zich met hun man vastklampend aan het leven, zwanger werden. Daarna volgde de reis naar Auschwitz en de misselijk makende situatie aldaar. Omdat ze gezond waren, werden ze naar een fabriek in Freiberg gestuurd om daar in de allerberoerdste omstandigheden vliegtuigonderdelen te maken. Toen daar geen materiaal meer voor was, werden ze in vaak open treinwagons op een gruwelijke manier vervoerd naar Mauthausen. Vlak voor het vertrek werd de eerste baby geboren, onderweg de tweede en voor de poort nummer drie. Het is een mirakel dat ze het overleefd hebben. Dat kwam mede omdat de gaskamer niet meer werkte en nog meer omdat vrij snel na hun aankomst de Amerikanen de kampbewoners bevrijdden. Tot slot wordt verteld hoe het hen na de oorlog vergaan is. Het is een uiterst zorgvuldig gedocumenteerd, goed geschreven verhaal geworden, dat geen enkel mensonterend detail onvermeld laat. Kortom, een indringend tijdsdocument. Bevat zwart-witfoto's.
-

  • Nederlands
  • 1e druk 2015?
  • Paperback
  • 432 pagina's, i.p.st. 12,50

Advertentienummer: 40531626

Meer advertenties van leny

Link: