Boom Juridische studieboeken - Bestuursrecht deel I

€ 14,10
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 14,10
Sinds:
1 week
Gezien:
1 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
Boekenbalie
Telefoon:
+31(0)851302932
Activiteit:
3 jaar actief op Marktnet
Positie
51.93087,4.417564
Boekenbalie
Boom Juridische studieboeken - Bestuursrecht deel I
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Boom Juridische studieboeken - Bestuursrecht deel I systeem, bevoegdheid, bevoegdheidsuitvoering en handhaving
L.J.A. Damen, Kars de Graaf
9789462901827

Veel bladzijden met potlood, pen of marker bewerkt. Kan ook een beschadiging, of grote vouw hebben.. Conditie: Redelijk. Editie: 5. Jaar: 2016. Taal: Nederlands.

Het studieboek Bestuursrecht bestaat uit twee delen. Dit eerste deel, Bestuursrecht 1 (vijfde druk, augustus 2016), behandelt de dragende beginselen, het systeem en de kernbegrippen van het bestuursrecht, in het bijzonder de Algemene wet bestuursrecht, de verdeling van bevoegdheden, aanspraken, rechten en plichten binnen het openbaar bestuur, de bevoegdheidsuitoefening en de handhaving door dat bestuur. Het tweede deel, Bestuursrecht 2 (zesde druk, augustus 2016), behandelt de rechtsbescherming tegen de overheid en het bestuursprocesrecht. Beide delen kunnen los van elkaar worden gebruikt; tezamen vormen zij een studieboek voor het hele algemene bestuursrecht.

In deze vijfde druk van Bestuursrecht 1 is een aantal wijzigingen in de structuur van het boek doorgevoerd. Zo kent de nieuwe druk afzonderlijke hoofdstukken voor de formele en de materiele normen over besluitvorming, en volgt het hoofdstuk over gedogen direct na dat over herstelsancties. Verder wordt een aantal onderwerpen, zoals 'rechtsbeginselen' en 'beleidsregels',
op meer geconcentreerde wijze besproken. Een van de gevolgen daarvan is dat de tekst op onderdelen is ingekort. De belangrijkste wijziging is de actualisering van de tekst. Jurisprudentie, literatuur en andere wijzigingen zijn verwerkt tot 1 april 2016.

Bestuursrecht is een actueel studieboek. Hoewel het boek primair is gericht op universitaire studenten is het eveneens goed bruikbaar gebleken in het hoger beroepsonderwijs en het postacademisch onderwijs. Bovendien is het voor de praktijk een uitstekend naslagwerk.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikel code): 9789462901827
  • Levering: Verzenden
  • Merk - Algemeen: L.J.A. Damen, Kars de Graaf
  • SKU (eigen artikel code): 761700237

https://shop.boekenbalie.nl/shop Advertentienummer: 51777352

Meer advertenties van Boekenbalie

Link: