'Het Oerrund' -Ronald Goderie, Wouter Helmer, Henri

€ 19,95
Provincie Limburg
Prijs:
€ 19,95
Sinds:
1 week
Gezien:
6 keer
Plaats:
Wijnandsrade, LI
Adverteerder:
Natuurlijker leven
Telefoon:
045-2052435
Activiteit:
13 maanden actief op Marktnet
Positie
50.90069,5.886117
Natuurlijker leven
'Het Oerrund' -Ronald Goderie, Wouter Helmer, Henri
Versturen

Alle velden zijn verplicht

'Het Oerrund' -Ronald Goderie, Wouter Helmer, Henri

Omschrijving:

Titel: Het Oerrund
Auteur: Ronald Goderie, Wouter Helmer, Henri Kerkdijk-Otten, Staffan Widstrand
Taal: Nederlands
Uitvoering: Hardcover
160 pagina's

Het oerrund was ook een van de belangrijkste dieren in de Europese natuur, een ‘sleutelsoort’, zoals ecologen het noemen.

Op dit moment is een initiatief, het Tauros Programma genaamd, in volle gang met de bedoeling om een dier terug te fokken dat zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke oerrund komt. Dit met behulp van de oudste runderrassen die nog steeds rondlopen. En het dan te laten verwilderen.

De auteurs hebben allemaal jarenlange ervaring in het werken met het Europese natuurlijke erfgoed.

In dit boek vertellen ze ons het volledige verhaal over het legendarische oerrund, rijkelijk geïllustreerd met opvallende foto’s van Europa’s beste natuurfotografen. En met aansprekende tekeningen van Europa’s meest begaafde illustratoren.

Het boek is een samenwerkingsproduct van Stichting Taurus, Stichting Ark en Rewilding Europe.

Recensie(s)
In 1627 stierf in Europa het oerrund uit. Dankzij moderne technieken blijkt echter dat de genen van de soort nog steeds terug te vinden zijn in hedendaagse runderrassen, zodat er door doelgericht fokken een runderras kan ontstaan met (vrijwel) de oorspronkelijke eigenschappen van het oerrund. In eerste instantie heeft dit enorme dier in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van onze leefomgeving en terug gefokte dieren zouden weer een functie kunnen krijgen in het moderne natuurbeheer in Europa. 
In dit boek wordt, in prettig leesbare taal, naast hoofdstukken over de opkomst en ondergang van het oerrund onder andere uitgelegd wat de ecologische waarde is van begrazingslandschappen en wordt er aandacht gegeven aan de huidige projecten waarmee getracht wordt deze dieren weer terug te fokken en in de natuur uit te zetten. Het geheel is rijk geïllustreerd met kleurenfoto's en -tekeningen. 
Natuurliefhebbers die het idee van een verwilderde natuur, in toom gehouden door onder andere grote grazers, aanlokkelijk vinden, zullen dit boek met aandacht bekijken. Met woordenlijst & literatuurlijst.

Ing. A. de Vries-Boekestein

Bekijk ook onze andere advertenties en neem gerust eens een kijkje op onze webwinkel Natuurlijkerleven d.m.v. onze website link bij deze advertentie.

U betaalt bij ons altijd veilig via o.a. iDEAL, PAYPAL, BANCONTACT/MISTERCASH, CREDITCARD, SOFORT, Belfius Direct Net, per overboeking of contant.

Verzendkosten Nederland €5,95 België €6,95 tot 30kg


Gratis verzenden vanaf €75,- tot 30kg

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • EAN (artikel code): 9789087401603
  • Levering: Verzenden
  • SKU (eigen artikel code): 228879305

http://klik hier om te bestellen Advertentienummer: 35374984

Meer advertenties van Natuurlijker leven

Link: