Volkswagen T1 (bj 1958)

€ 99.900
Provincie Noord-Brabant
Prijs:
€ 99.900
Hoogste bod:
Nog niet geboden
Sinds:
2 maanden
Gezien:
46 keer
Plaats:
Boxtel, NB
Adverteerder:
Classic Park
Telefoon:
0411-605000
Activiteit:
3 jaar actief op Marktnet
Positie
51.58211,5.350916
Classic Park
Volkswagen T1 (bj 1958)
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Alle velden zijn verplicht

Volkswagen T1 (bj 1958)

Volkswagen T1

Algemene informatie
Carrosserievorm: Personenbus
Bouwjaar: 1958
Tellerstand: 7.324 mijlen
Kleur: Rood
Referentienummer: 0001242

Technische informatie
Brandstofsoort: Benzine
Transmissie: 4 versnellingen, Handgeschakeld

Interieur
Interieur: Rood, Stof

Financiële informatie
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

De kwaliteit en de originaliteit zijn prijsbepalend voor een T1 Westfalia. Voor wat betreft de kwaliteit kun je deze zoals bij andere klassieke auto’s toetsen en beoordelen. Wij hebben de auto zorgvuldig bekeken en zien een hele mooie echte T1 waar in het verleden niet veel aan gewerkt is. De bus is mooi dun qua plaatwerk, de passingen zijn goed.

Voor wat betreft de originaliteit is meer studie nodig om te kunnen bepalen of het een origineel geleverde Westfalia is. Dit is als volgt gecheckt: we hebben het geboortecertificaat opgevraagd bij Volkswagen. De informatie op dat certificaat is echter vrij summier. Zo spreekt men enkel over de rode kleur (sealing wax red) en dat de bus in Duitsland is afgeleverd. Aan de hand van de optielijst is wel duidelijk dat het een wagen voor export is (mph snelheidsmeter en ram protection). Wanneer we vervolgens de originele M-plate ontcijferen is het duidelijk dat de kleur van de top van de carrosserie Kansas beige is. Dit geeft samen met het sealing wax red voor de onderkant de correcte combinatie die enkel was voorbehouden voor een Westfalia. Beschreven staat optie 372 (pop out windows). Deze optie is geleverd van ‘59 tot ‘61 op “tourist” Westfalia’s. We kunnen de bus dus verifiëren als correcte en origineel geleverde Westfalia.

De motor is vervangen voor een 1600 motor zodat de bus veel beter mee kan met het huidige verkeer. De T1 komt met een luifel en een originele Westfalia aanhanger waar de luifel in opgeborgen kan worden.

http://www.classicpark.nl/ Advertentienummer: 56105025
Link: