Mercedes-Benz 300d Only 17.000 km! UNIQUE!! First owner

€ 39.950
Provincie
Prijs:
€ 39.950
Hoogste bod:
Nog niet geboden
Sinds:
2 weken
Gezien:
10 keer
Plaats:
Brummen, GE
Adverteerder:
Gallery Aaldering
Telefoon:
0575-564055
Activiteit:
11 jaar actief op Marktnet
Positie
52.08394,6.156463
Gallery Aaldering
Mercedes-Benz 300d Only 17.000 km! UNIQUE!! First owner
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Alle velden zijn verplicht

Mercedes-Benz 300d Only 17.000 km! UNIQUE!! First owner, all service books etc. LIKE NEW ORIGINAL CONDITION!

Algemene informatie
Carrosserievorm: Sedan
Bouwjaar: 1977
Tellerstand: 16.960 km
Kleur: Grijs
Kenteken: MB-18-70

Technische informatie
Brandstofsoort: Diesel
Transmissie: 4 versnellingen, Handgeschakeld

Interieur
Interieur: Zwart, Alcantara

Financiële informatie
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

  • Half alcantara / stof bekleding

Waar moeten we beginnen. Met historie over de Mercedes-Benz W123? Dat dit model eind 1975 op de markt verscheen en dat het één van de grootste successen ooit voor het merk betekende? Moeten we vertellen dat dit model ontzettend degelijk was en dat er alleen van de sedan al bijna 2,5 miljoen geproduceerd zijn? Vermoedelijk vertellen we niets nieuws over deze legendarische limousine, die tien jaar in productie was met vier-, vijf-, en zescilinder-lijnmotoren. Nee, we gaan snel door naar dit specifieke exemplaar, dat met 16.960 kilometer ervaring simpelweg nieuw is.

In Nederland is een diesel altijd vooral in trek geweest bij mensen die veel kilometers maakten. De combinatie van hoge vaste lasten en lage brandstofkosten hadden dat logischerwijs als gevolg. In het buitenland was dat anders. Natuurlijk speelde het lage verbruik van dieselmotoren een rol maar ook de rustige 'Laufkultur' was voor veel kopers een belangrijke reden voor de aanschaf van een in die tijd nog lekker 'nagelende' dieselmotor.

Met welke reden je een dergelijke auto ook kocht: er in al die tijd slechts 16.960 kilometer mee rijden is een bijzonder gegeven. Het is exact wat er met deze Mercedes-Benz 300D gebeurd is. De auto werd op 12 augustus 1977 besteld. Dat we dat zo exact kunnen benoemen komt door de volledige stapel aan documenten die bij deze auto komen. Zo ook de originele cheque die de eerste koper, Spanjaard Jose Menendez Cuevas, bij de aankoop bewaarde. Ook alle andere documenten die bij een aankoop in die tijd kwamen kijken zijn keurig netjes bewaard gebleven. Normaal bekijken we eerst de auto en dan de documentatie maar in dit geval zijn we eerst met een kopje koffie de stapel papieren gaan doornemen. Aankoopbewijzen, onderhoudsfacturen, stempels van de eerste beurt na de inrijperiode: alles is aanwezig. Ook de kaartjes die na een beurt of keuring aan de richtingaanwijzer worden gehangen zijn met elastiekje en al aanwezig. Van het zien van al het papierwerk, waaronder ook oude wegenkaarten, boekjes met noodnummers, inklaringspapieren en tal van andere zaken wordt iedere autoliefhebber vanzelf zó enthousiast dat wachten om de auto te bekijken bijna niet meer op te brengen is.
Jose koos er in 1977 ook voor om riant te zijn met het aanvinken van de opties, zoals airconditioning en een middenarmsteun. Met de elleboog op die middenarmsteun rustend bedient u de elektrisch bedienbare ramen voor en achter, een optie. Die ramen zijn rondom getint, de voorruit voorzien van een groene zonneband, beide optioneel. Ook werd gekozen voor een Becker radio met extra speakers in de hoedenplank. Via een draaiknop op de middentunnel kunt u de balans tussen de speakers voor en achter veranderen.

Het mag een wonder heten hoe deze auto bewaard is gebleven. Het begint al bij de buitenkant, die tot op de laatste schroef oogt alsof hij zo het museum van Mercedes-Benz uit komt rijden. We kunnen wel gaan opsommen wat er allemaal als nieuw uit ziet maar we kunnen het kort samenvatten: alles! Zo mooi hebben we een W123 nog nooit gezien.
In het interieur is exact hetzelfde van toepassing, ook dat is simpelweg nieuw. Als we niet beter wisten zouden we gokken dat de bekleding pas 'gedaan' is...

http://www.gallery-aaldering.com/ Advertentienummer: 57539284

Meer advertenties van Gallery Aaldering

Link: