Welke sleepkabel is nodig voor uw 4x4? Uitleg Recovery.

Provincie Flevoland
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
52 keer
Plaats:
Lelystad, FL
Adverteerder:
recreatieve
Telefoon:
0320-248445
Activiteit:
6 jaar actief op Marktnet
Positie
52.5218,5.489693
recreatieve
Welke sleepkabel is nodig voor uw 4x4? Uitleg Recovery.
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Welke sleepkabel is nodig voor uw 4x4? Uitleg Recovery.

Klein stukje informatie over kinetische sleepkabels. Wij werken sinds 1988 in de 4x4 wereld en verkopen dit materiaal al sinds 1992.

We onderscheiden in principe 3 soorten recovery waarbij we uitgaan van het totaalgewicht van het voertuig, dus incl. chauffeur, lading en alle andere extra’s. Niet de bijrijder, die is buiten aan het spelen als u vast staat.

Lichte Recovery – bijvoorbeeld het voertuig weggezakt op het natte gras van de camping. Voor lichte Recovery doen we dit gewicht maal 2.5. Zoek een sleepkabel uit die de breeksterkte benaderd die dit totaalgewicht benaderd.
Middelzware Recovery – bijvoorbeeld het voertuig is weggezakt in zand. Voor middelzware Recovery doen we dit gewicht maal 3.5. Zoek een sleepkabel uit die de breeksterkte heeft dat 3,5 keer het voertuiggewicht benaderd.
Zware Recovery – bijvoorbeeld het voertuig is tot het chassis in de modder weggezakt. Voor zware Recovery doen we dit gewicht maal vijf. Zoek een sleepkabel uit die de breeksterkte heeft dat vijf keer het voertuiggewicht benaderd. Met als vaste uitzonderingsregel: Voor lange en brede voertuigen zoals de lange Patrol, de Dodge W200, de Chevy K30 en andere vergelijkbare grote voertuigen, ronden we de uitkomst altijd af naar boven, eigenlijk doen we het liefst zelfs het gewicht keer 6. Zoek een sleepkabel uit die de breeksterkte benaderd die dit totaalgewicht benaderd.
Kinetische Sleepkabels. Wij maken deze kabels in elke gewenste lengte en eventueel ook met puntkousen en haken. Kinetische sleepkabels hebben een werkelijke opgegeven breeksterkte. Dit is de minimale breeksterkte. Sleeplinten hebben bij een piekbelasting een breeksterkte die maar net iets meer is dan de helft van de opgegeven breeksterkte. Dus een sleeplint van 7 ton zal bij lostrekken met een ruk al breken bij 4 ton.

De Recoveryshop verkoopt ook gecertificeerde harpsluitingen, sleeplinten, krachtverdelers, Dyneema lierkabels, boomlinten, challenge linten en haken.

De Recoveryshop is een webshop van de Recreatieve die al sinds 1990 staat ingeschreven bij de KvK maar beperkte openingstijden heeft van het afhaalmagazijn. Maandag tot vrijdag van 10.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 16.00. Elke laatste vrijdag van de maand is de Recoveryshop voor een lang weekend gesloten van vrijdag tot en met maandag. Wij zijn tijdens openingstijden bereikbaar op: 0320-248445. Buiten deze uren zijn wij per mail bereikbaar.

http://www.recoveryshop.nl/ Advertentienummer: 43382304
Bekijk alle 138 advertenties van recreatieve
Link: