Wiellager trekker, Drukset, Persset 62 mm voor VW en Audi

€ 72,50
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 72,50
Sinds:
2 weken
Gezien:
9 keer
Plaats:
Hengelo Ov, OV
Adverteerder:
Trailer and Tools
Telefoon:
0611370517
Activiteit:
3 weken actief op Marktnet
Positie
52.22252,6.737196
Trailer and Tools
Wiellager trekker, Drukset, Persset 62 mm voor VW en Audi
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Omschrijving:

Wiellager trekker, Drukset, Persset 62 mm voor VW en Audi (AUTM-02051)

Wiellager trekker, Drukset, Persset 62 mm voor VAG (AUTM-02051).

  • Vereenvoudigd de montage van wiellagers
  • Geschikt voor Audi A2 1.2 TDI en VW Lupo
  • Voor overige voertuigen met een 62 mm wielnaaf
  • Heavy duty kogelgelagerde spindels
  • Montageplaat met acht nevenboringen
  • Vijf drukstiften
  • Twee gedeelde montageschalen
Wiellager trekker 62 mm VAG, Wiel lager trekset , Lager trekset Wielen. Wiellager set om lagers te monteren, Voor een snelle, nauwkeurige en veilige montage van lagers, bussen, spacers en afdichtingen Om zeker van te zijn dat de nieuwe lagers niet worden beschadigd tijdens de installatie, is het belangrijk dat het juiste gereedschap wordt gebruikt bij het monteren van het lager en- of de aandrijfflens. Speciaal gereedschap voor het monteren en demonteren van het achterwiel lager en de achteras flens.

WIELLANGERS

Bron MVW autotechniek.

WIELLAGERS
Van alle onderdelen waaruit uw auto bestaat, zijn de remmen ongetwijfeld de belangrijkste: de onderdelen waarmee u kunt stoppen. Van de onderdelen die uw auto in staat stellen om vooruit te gaan, zijn er misschien geen belangrijkere onderdelen dan de wiellagers. Zonder hen zou je niet ver kunnen reizen. Deze kleine stalen kogels zijn verantwoordelijk voor het laten draaien van de wielen met zo min mogelijk wrijving, terwijl het gewicht van uw voertuig wordt ondersteund. Voor zo'n klein deel van uw auto, is dat zeker geen kleine klus. Een wiellager is een belangrijk onderdeel welke zicht bevindt tussen het fuseestuk, astap en het draaiende wiel. Wanneer we het hebben over een wiellager bij een auto, dan spreken we over een constructie die zowel de voor- als de achterwielen draaiende houdt. Dit zorgt er voor dat verschillende delen van de genoemde constructie, ten opzichte van elkaar, beter kunnen bewegen. Dit gebeurt door middel van het verlagen van de wrijving, welke doorgaans roterende of lineaire bewegingen maakt.
Wat is de functie van een wiellager ?
De functie van het wiellager is de draaiende beweging van het wiel mogelijk te maken en is daarmee een belangrijk en essentieel onderdeel van de wielophanging. De wiellagers zijn een zwaar belast onderdeel en daarmee ook aan slijtage onderhevig. Met name bij stevig bochtengedrag zijn er grote krachten die de wiellagers op moeten vangen. Dit is ook waarom een kapot wiellager vaak sterker hoorbaar is bij het nemen van een flauwe bocht op hogere snelheid. Het geluid van een kapot wiellager is als een brommend geluid te typeren. Ook wiellager zijn in de loop der jaren sterk verandert door de hogere eisen welke gesteld worden aan het wiellager.
Waren de wiellagers op de niet aangedreven wielen meestal conische eenvoudig stelbare en uit een los binnen en buitenlager bestaande set , tegenwoordig zijn deze onderhoudsvrij, zelfsmerend en bestaan uit één bus met daarin twee rollagers. De oude conische wiellagers waren af te stellen, op de modernere rollagers hoeft lagerspeling niet meer afgesteld te worden, wel moet het lager op juiste moment (Nm) vastgezet worden. De wiellagers op de aangedreven wielen zijn complete units waarin zich twee rollagers bevinden.
De lagers zijn zelfsmerend en afgesloten van vuil en vocht door keerringen. De buitenkant van de lagerbus word bij vervanging als eerste in het fuseestuk geperst en de astap word vervolgens in de binnenste lagerring geperst. De moderne wiellagers zijn alleen op een professionele manier te vervangen als deze met een hydraulische pers gemonteerd worden. Er zijn tegenwoordig lagerunits welke met bouten gemonteerd zijn op de achteras of fuseestuk en waarbij de flens deel uitmaakt van het te vervangen lager. Wiellagers kunnen ook voorzien zijn van een ABS

http://trailerandtools.nl/ Advertentienummer: 46471334

Meer advertenties van Trailer and Tools

Link: