Diverse Krachtverdelers voor gebruik bij uw 4x4.

Provincie Flevoland
Prijs:
Zie omschrijving
Sinds:
3 maanden
Gezien:
1 keer
Plaats:
Lelystad, FL
Adverteerder:
recreatieve
Telefoon:
0320-248445
Activiteit:
5 jaar actief op Marktnet
Positie
52.5218,5.489693
recreatieve
Diverse Krachtverdelers voor gebruik bij uw 4x4.
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Diverse Krachtverdelers voor gebruik bij uw 4x4.

Het nut van een krachtverdeler. Als je off-road gaat bestaat altijd de kans dat je jezelf een keer vastrijd. Geen probleem, kabeltje aan de auto en aan de voorganger en trekken maar. Toch schuilt hier een gevaar in. Voor het lostrekken is een trekkracht nodig van meerdere keren het totaal gewicht (incl. lading en inzittenden) van de vastzittende auto en dat kan variëren van 2x dat gewicht op nat gras en even vast op het cardan, tot 5x dat totaalgewicht in natte zuigende modder. En voor een Landrover kan dat totaalgewicht dan makkelijk al oplopen tot 12.500 kg.

De meeste 4x4’s hebben een ladder chassis met aan een kant een trek oog gemonteerd. En veel SUV’s hebben niet eens meer een chassis maar een zelfdragende carrosserie. Als er door het lostrekken teveel kracht op dat ene trek oog komt bestaat de mogelijkheid dat het chassis (of carrosserie) scheef getrokken wordt. En dat wordt een verduveld dure reparatie. Daarnaast zijn de standaard gemonteerde trekogen eigenlijk niet bedoeld voor het lostrekken bij terreinrijden, dat zijn “weg” trekogen.
Advies: laat bij een goed off-road bedrijf of bij de plaatselijke smid (of mechanisatiebedrijf) 2 goede off-road trekhaken monteren aan het chassis zodat de grote krachten van het lostrekken over beide chassisbalken verdeeld kunnen worden. En daarvoor gebruik je dan die krachtverdeler.

Wat je ook gebruikt voor het lostrekken, een sleepkabel met rek of sleeplint zonder rek, de uiteindelijk benodigde hoge trekkracht om los te komen blijft nodig. En een krachtverdeler verdeeld die kracht dan over twee sleepogen en beide chassisbalken zodat schade voorkomen wordt.

De Recoveryshop heeft in de rubriek krachtverdelers diverse soorten krachtverdelers staan vanaf 16,25.

Krachtverdeler bevestigen.
De veilige manier: Zie de tekening. Krachtverdeler door de lus van het Sleeplint of kabel halen en vastmaken met D-sluitingen aan de sleepogen. In het trekkrachtcircuit zit dan geen metalen Harpsluiting die bij eventuele breuk van lint of kabel schade aan mens en voertuig kan veroorzaken.

Verzendkosten Nederland: € 5,95. Boven de € 75,00 tot 31 kg gratis. Verzendkosten Belgie: € 7,25 tot 30 kg.

U vindt dit product in het linker menu op onze site:
De Recoveryshop in Lelystad is een webwinkel van de Recreatieve die sinds 1990 staat ingeschreven bij de KvK en verkoopt Kinetische Sleepkabels tot 50 ton breeksterkte, Truckkabels tot 110 ton breeksterkte, sleeplinten, boomlinten, harpsluitingen, liertouw, lierhaken en krachtverdelers.

Afhalen materialen alleen na afspraak. Maandag van 12.00 tot 15.00 en dinsdag tot donderdag van 10.00 tot 15.00. Vrijdag, zaterdag en zondag gesloten. Bereikbaar op: 0320-248445. Buiten deze uren zijn wij bereikbaar via mail.

http://www.recoveryshop.nl/ Advertentienummer: 50874919

Meer advertenties van recreatieve

Link: