Antieke tafels / Hollandse mahonie coulissentafel 1820 tot

€ 3.950
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 3.950
Sinds:
1 week
Gezien:
16 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
AntiekSite
Telefoon:
0104322074
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
51.87886,4.525205
AntiekSite
Antieke tafels / Hollandse mahonie coulissentafel 1820 tot
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Antieke tafels / Hollandse mahonie coulissentafel 1820 tot

Omschrijving:

Verbluffend robuust én elegante Hollandse coulissetafel met een fraaie driekantige bloemmahonie sluiterpoot.

  • Hollandse sluierpoot coulissetafel de 3-lnaite poot op een stervormige voet uitlopende in de ronde poten. Onder het blad 2 stellen met de oorspronkelijke tapse uitvalpootjes. Eveneens zijn er 4 uitdraaipootjes in mahonie bij de i.p.v. de uitvalpoten gebruikt kunnen worden.
  • De uitvalpootjes zijn handig wanneer de tafel hoofdzakelijk in de kleinste maat staat opgesteld. Bij gelegenheid trekt men de tafel eenvoudig uit en staan de supportjes direct op de goede plaats. Gaat u de tafel permanent in een grote maat neerzetten dan ziet het geheel er met de 4 gedraaide ronde pootjes luxer uit. Natuurlijk kan de tafel ook uitstekend met de uitvalpootjes staan.
  • Uit de periode 1810 – 1830. Compleet met 4 inlegbladen.
  • Al naar gelang wensen en situatie kan deze antieke tafel kan met 1, 2, 3, 4 of 5 bladen verlengt worden.
  • Ondanks de lengte schuift de tafel gemakkelijk in en uit. Bij de restauratie zijn de loopvlakken van coulissen gereinigd, de schone kleur is op de foto met de open-tafel goed te zien. De coulissen lopen daardoor vrij en gemakkelijk.
  • Een fijne tafel voor een mooi stel antiek stoelen maar dat hoeft natuurlijk niet: De strakke vormgeving van vroeg 19e eeuwse meubelen is verrassend goed te combineren met uiterst moderne meubelen. Een tafel als deze omringd met een mist van stoelen is toch werkelijk sprookjesachtig te noemen. Natuurlijk komt dit alleen goed uit de verf in een interieur waar meerdere design meubelen de dienst uitmaken.
  • Deze tafel is recentelijk geheel gerestaureerd en smetteloos gepolitoerd. De inlegbladen in dezelfde kleur en uitstraling bijgemaakt. Oorspronkelijk gebruikte men eenvoudige onbehandelde houten feestbladen ter velening. Het geheel vormt een fijne lange tafel van bijna 4 meter.
  • Afmetingen: Diameter 1,29 m. – 5 inlegbladen X 0,50 m. – Totaal lengte 3,78 m.

 

 

LET OP:

ALLEEN OP AFSPRAAK TE ZIEN. (Sommige meubelen staan niet in onze “Villa Vol Antiek” maar in onze opslag, een paar minuten bij de zaak vandaan. We rijden daar natuurlijk graag even met u naartoe. Dat kan alleen bij voldoende bezetting, dus graag even bellen (010 432 20 74) om teleurstelling te voorkomen.)

 

Informatie

Met veel plezier hebben wij dit item is zo helder mogelijk en uitvoerig omschreven. Voorzien van datering, maten én prijs. Ook is de conditie omschreven en zijn plussen en minnen zo veel mogelijk vermeld. Daar is veel aandacht aan besteed, toch kan een (type)fout voorkomen. Melding stellen wij op prijs.

U vindt op de AntiekSite.nl onze uitgebreide collectie antieke kasten, bureaus, tafels, spiegels en andere antieke meubelen. Beslist geen kopie of repro maar uitsluitend unieke stukken.

Bekijken

Zonder afspraak bent u altijd welkom in onze “Villa Vol Antiek” tijdens onze openingstijden .

Antiek kopen blijft toch een beleving die niet alleen via de monitor kan. Gebruik de website ter oriëntatie, en breng daarna een bezoek aan onze showroom. Ons familiebedrijf AntiekSite.nl / De Dubbele Deur Antiek bestaat sinds 1982 en is gevestigd aan de Pascalweg 155 in Rotterdam.

Natuurlijk staan wij u ook graag telefonisch of per e-mail te woord wanneer u vooraf meer informatie wilt of vragen heeft.

Bel voor alle vragen met betrekking tot een opties, reservering of aankoop 010-432 20 74 of stuur een mail aan info@antieksite.nl

Wij zijn op werkdagen vrijwel altijd telefonisch bereikbaar van 9 tot 9 en op zaterdag van 10 tot 5 uur

Reserveren

Komt u van ver, specifiek voor één bepaald item, neem dan vooraf telefonisch contact met ons op. We kunnen dit item dan even voor u reserveren. Het zou jammer zijn wanneer u een reis maakt voor een verkocht

http://antieksite.nl/ Advertentienummer: 46053431
Link: