Antieke tafels / Engelse coulissentafel / pull out table

€ 3.050
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 3.050
Sinds:
1 week
Gezien:
15 keer
Plaats:
Rotterdam, ZH
Adverteerder:
AntiekSite
Telefoon:
0104322074
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
51.87886,4.525205
AntiekSite
Antieke tafels / Engelse coulissentafel / pull out table
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Antieke tafels / Engelse coulissentafel / pull out table

Omschrijving:

Lange smalle eetkamertafel uit de Victoriaanse tijd met gedraaide poten.

 • Deze gepolitoerde Victoriaanse mahonie coulissetafel is ingeschoven bijna vierkant. Deze staat op 5 gedraaide poten met verdiepte cannelures en wielen, de middenpoot is afneembaar.
 • Het bovenblad met een fraai geprofileerde rand.
 • Aan deze tafel vinden 12 gasten gemakkelijk een plaats aan tafel wanneer deze in de grootste opstelling staat. Een markante blikvanger.
 • In kleine stand ook zonder middelste poot zeer mooi is. Op foto springt de midden poot er nogal uit. Maar met of zonder vijfde poot is in de praktijk overigens een klein verschil omdat er bijna altijd stoelen om de tafel staan.
 • Herkomst Engeland, Victoriaans uit de periode 1870 – 1890.
 • Recentelijk is deze antieke Victoriaanse tafel gerestaureerd en prachtig gepolitoerd. Ook zijn toen de coulissen aangepast en de inlegbladen prachtig passend en in kleur bijgemaakt.
 • Het gebruik van coulissetafels was in de 18e en 19e eeuw anders dan tegenwoordig. Van oorsprong gebruikte men overwegend “feestbladen” - eenvoudig, meestal onafgewerkte grenenhouten bladen, snel de tafel feestelijk dekken, niemand die het zag. Nu is de tafel in vol ornaat een echte blikvanger die geen tafelkleed nodig heeft en daarmee ook tussen de maaltijden door een feest om naar te kijken.
 • De tafel is zeer solide en in nagenoeg smetteloze staat. De wielen lopen goed maar zijn niet bedoeld om meters mee te maken maar om het in- en uitschuiven te vergemakkelijken.
 • Afmetingen: 1,05 m. X 1,07 / 1,57 / 2,07 / 2,57 / 3,07 m.

 

 

LET OP:

ALLEEN OP AFSPRAAK TE ZIEN. (Sommige meubelen staan niet in onze “Villa Vol Antiek” maar in onze opslag, een paar minuten bij de zaak vandaan. We rijden daar natuurlijk graag even met u naartoe. Dat kan alleen bij voldoende bezetting, dus graag even bellen (010 432 20 74) om teleurstelling te voorkomen.)

 

Informatie

Met veel plezier hebben wij dit item is zo helder mogelijk en uitvoerig omschreven. Voorzien van datering, maten én prijs. Ook is de conditie omschreven en zijn plussen en minnen zo veel mogelijk vermeld. Daar is veel aandacht aan besteed, toch kan een (type)fout voorkomen. Melding stellen wij op prijs.

U vindt op de AntiekSite.nl onze uitgebreide collectie antieke kasten, bureaus, tafels, spiegels en andere antieke meubelen. Beslist geen kopie of repro maar uitsluitend unieke stukken.

Bekijken

Zonder afspraak bent u altijd welkom in onze “Villa Vol Antiek” tijdens onze openingstijden .

Antiek kopen blijft toch een beleving die niet alleen via de monitor kan. Gebruik de website ter oriëntatie, en breng daarna een bezoek aan onze showroom. Ons familiebedrijf AntiekSite.nl / De Dubbele Deur Antiek bestaat sinds 1982 en is gevestigd aan de Pascalweg 155 in Rotterdam.

Natuurlijk staan wij u ook graag telefonisch of per e-mail te woord wanneer u vooraf meer informatie wilt of vragen heeft.

Bel voor alle vragen met betrekking tot een opties, reservering of aankoop 010-432 20 74 of stuur een mail aan info@antieksite.nl

Wij zijn op werkdagen vrijwel altijd telefonisch bereikbaar van 9 tot 9 en op zaterdag van 10 tot 5 uur

Reserveren

Komt u van ver, specifiek voor één bepaald item, neem dan vooraf telefonisch contact met ons op. We kunnen dit item dan even voor u reserveren. Het zou jammer zijn wanneer u een reis maakt voor een verkocht stuk.

 

Kopen

Wanneer u bij bezoek aan onze winkel of opslag locatie tot aankoop over te gaan dan bieden ij u de volgende zekerheden

 1. Heldere en gegarandeerde omschrijving.
 2. Volledige garantie, elk meubel is geschikt voor dagelijks gebruik.
 3. Alle meubelprijzen zijn inclusief bezorging in Nederland tenzij anders

http://antieksite.nl/ Advertentienummer: 46053436
Link: