Buste op Standaard / Apollo Belvedere (TerraCotta)

€ 995
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 995
Sinds:
3 weken
Gezien:
65 keer
Plaats:
Delfgauw, ZH
Adverteerder:
Umecom BV
Telefoon:
0158080147
Activiteit:
2 jaar actief op Marktnet
Positie
52.00953,4.398825
Umecom BV
Buste op Standaard / Apollo Belvedere (TerraCotta)
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Buste op Standaard / Apollo Belvedere (TerraCotta)

Omschrijving:

Buste van Appollo Belvedere, vloeiend/ zacht vormgegeven in TerraCotta. Op draadstalen Stand (groen patina) met zwart Marmeren plateau. Mooie, grote configuratie: complementaire kleurstelling en ca. 180 cm hoog! Het geheel is in uitmuntende staat! Afm. (B x D x H) ca. 54 x 35 x 180 cm. Taxatie: €2.000. Prijs is vraagprijs, bieden vanaf €800.

Umecom B.V. is gevraagd om diverse stukken uit de privé-kunstcollectie van deze opdrachtgever te verkopen. Als u liefhebber bent van unieke, zeldzame en vaak kostbare Klokken, Beelden/ Sculpturen of Schilderijen, houd onze catalogus dan in de gaten of informeer uiteraard vrijblijvend naar deze collectie. Wij zijn u graag van dienst.

Apollo van Belvedère (ook wel Apollo Belvedere genoemd) - een beroemd marmeren beeldhouwwerk uit de klassieke oudheid, dat in de 15e eeuw werd herontdekt.

Tegenwoordig staat het beeld op een binnenhof in het Apostolisch Paleis te Vaticaanstad en is het een onderdeel van de oudheidkundige verzameling van de Vaticaanse Musea. Het beeld is een Romeinse kopie van een Grieks origineel uit ca. 330–320 v.Chr., dat ontworpen werd door Leochares. Waarschijnlijk dateert deze uit de tijd van keizer Hadrianus (117-138).

Het 2,24 meter hoge beeld stelt de Griekse god Apollon voor, net nadat hij de chtonische draak Python met pijl-en-boog had neergeschoten. Het onderste deel van de rechterarm en de linkerhand ontbraken toen het werd ontdekt. Giovanni Angelo Montorsoli, een beeldhouwer en leerling van Michelangelo, heeft dit gerestaureerd.

Aan het einde van de 15e eeuw kwam het beeld in het bezit van Giuliano della Rovere, de latere paus Julius II. Tijdens Napoleons Italiaanse veldtocht werd het beeld, samen met andere kunstwerken, geroofd en meegenomen naar Parijs, waar het tot 1815 onderdeel uitmaakte van de collectie van het Louvre. Na Napoleons nederlaag kwam het beeld weer terug in Vaticaanstad.Specificaties:
  • Conditie: Gebruikt
  • Levering: Ophalen of Verzenden

http://opgeruimd-verdiend.nl/ Advertentienummer: 35432380

Meer advertenties van Umecom BV

Link: