Arne Jacobsen - Stelton - Dienblad, Koffiepot, Melkkan en

Provincie Utrecht
Prijs:
Bieden
Hoogste bod:
Nog niet geboden
Sinds:
4 dagen
Gezien:
1 keer
Plaats:
landelijk, UT
Adverteerder:
Catawiki
Activiteit:
9 jaar actief op Marktnet
Positie
51.61612,5.541822
Catawiki
Arne Jacobsen - Stelton - Dienblad, Koffiepot, Melkkan en
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Alle velden zijn verplicht

Arne Jacobsen - Stelton - Dienblad, Koffiepot, Melkkan en

De Cylinda-line-serie van Arne Jacobsen voor Stelton, gelanceerd in 1967, werd meteen een succes en won eind jaren zestig zowel Deense als internationale designprijzen. Zijn innovatieve gebruik van licht geborsteld, naadloos roestvrij staal in pure, strakke cilindrische vormen was een sensatie en is sindsdien populair gebleven. De items uit de Cylinda-lijn zijn te zien in internationale designmusea, bijvoorbeeld de permanente collecties van zowel MOMA (New York) als V&A (Londen). Een Deense designklassieker en perfect voorbeeld van Scandinavisch minimalisme.

Dit zijn fijne, elegante items uit de serie. De slanke cilindrische koffiekan (20x10x10cm; 1.5l; 1334g), creamer (9.5x6x5cm; 150ml; 216g) en suikerpot (7.5x7.5x5.5cm; 200ml; 330g) zijn allemaal in vintage gebruikte, bijna nieuwstaat. Het ongemarkeerde dienblad (23,5 cm; 530 g) komt uit de serie dienbladen van Stelton. Het vertoont lichte / matige patina.

Deze fantastische minimalistische stukken zijn esthetisch aantrekkelijk en zouden een mooie aanvulling zijn op elke modernistische collectie uit het midden van de eeuw.

Ik zorg altijd goed voor het inpakken (zie beoordelingen) en verzend veilig en verzekerd.

http://www.catawiki.nl/ Advertentienummer: 48945264

Meer advertenties van Catawiki

Link: