Alubat Ovni 385

€ 178.900
Provincie Noord-Holland
Prijs:
€ 178.900
Sinds:
Vandaag
Gezien:
25 keer
Plaats:
Haarlem, NH
Adverteerder:
Cees Preijde
Telefoon:
+31(0)614978731
Activiteit:
5 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35286,4.650525
Cees Preijde
Alubat Ovni 385
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Alubat Ovni 385

OVNI 385; toerzeilen, de wereld rond, droogvallen, alles kan! In uitstekende staat met veel extra's. Nieuw navigatie systeem
On request in English, scanboat.com, auf Anfrage in Deutsch. Vat paid, Btw betaald
OVNI 385; toerzeilen, de wereld rond of droogvallen, alles kan!
Deze Ovni 385 uit 2004 is in zeer goede staat, zo ook de 2-componenten verf op het schip. Veel extra's in deze Ovni. CE categorie A>Prima geschikt als wereld omzeiler met zijn variabele diepgang van 0.70 tot 2.10m, door zijn gedeeltelijke vlakke bodem en opklapbaar roer valt dit zeilschip makkelijke droog, ook in het Nederlands Waddengebied. Daardoor ook een prima toerzeiler in eigen land en voor de kleine haventjes een boegschroef.
Compleet uitgerust zeilschip, grootzeil met drie reven, rolgenua, stormfok op wegneembare -babystag en zo ook - bakstagen, halfwinder en een spinnaker. Handrails en Grannybars aan dek, maststeps.
Technisch goed voorzien met 55! pk sterke Volvo Penta dieselmotor met omschakelbare dubbel diesel groffilter/waterafscheider. Twee aparte koelwaterinlaten met ieder een eigen wierbak.
Kajuit heeft twee grote luiken en veel raam rondom, langsbanken en opklapbare tafel aan stb en bb. Gehele schip is ingetimmerd met licht eikenhout. Twee twee-persoons hutten met hang-legkasten, toilet en douche, natte zeilkleding kast met verwarming. Keuken met veel kastruimte, dubbele spoelbak, extra zeewaterkraan, extra werkblad, goede koelkast en twee-pits gasfornuis met oven. Warm water in douche, keuken en douche op zwemplatform dmv boiler verwarmd door motor of 220V walaansluiting. Drinkwatertank 300liter. Waterdruksyteem en ook voetwaterpompen. Vuilwatertank. Webasto hete luchtverwarming, met ventilatie stand, door het gehele schip.
In de kuip een hele grote bakskist aan stb en een kleinere aan bb, over de kuip een opklapbare Bimini, ook handig tegen de regen. In het voorschip een extra bakskist met luik voor onder andere zeilen en eventueel vouwfietsen.
In de diepe ankerbak een elektrische ankerlier met 80! meter hoogwaardige 8mm ankerketting en een RVS beugelanker van 23kg. Bediening bij ankerbak en stuurkolom. Ook een RVS beugelanker aan het zwemplatform. Dekwaspomp met een aansluiting in de ankerbak en op zwemplateau.
Elektrische 12V installatie wordt gevoed door twee dynamos, de standaard dynamo voor de startaccu en de boegschroef/ankelier accu. De extra 95A dynamo voedt de 4 95Ah service accus(2015) , de 200Wp zonnepanelen en windgenerator voeden deze accu groep ook. Walstroom via een Mastervolt scheidingstrafo en deze voedt de 60A Ui-Uo acculader met een uitgang voor elk van de drie accu groepen. In de kajuit en voorhut totaal vijf randgeaarde 220V stopcontacten die ook door de 1200W omvormer gevoed kunnen worden. Door gehele schip LED verlichting. Toplicht is een driekleuren meervoudige LED.
Het up-to-date Simrad Navigatie systeem bestaat uit een Simrad Nss 12inch kaartplotter, AIS transponder, 3G-radar half cardanisch in de mast, diepte-, snelheid-(waterlog) en wind-meter. GoFree Wifi. Een Simrad autopilot computer en een rate-compas met een Simrad bedieningunit stuurt de hydraulische stuurmachine aan. Al het bovenstaande communiceert met elkaar en zorgt voor een perfecte besturing, zodat gemakkelijk naar een waypoint gestuurd kan worden of aan een bepaalde windhoek! 2e bedieningsunit onder de buiskap
Schip is in goede staat van onderhoud, altijd professioneel onderhouden; onderwaterschip is vorig jaar geschuurd en opnieuw in een grondlaag en antifouling gezet. Tevens zijn diversen onderdelen gereviseerd; schroefaslager en afdichting, roerophaalcilinder en in de neerleiding is een extra beveiliging geplaatst voor aan de grondlopen.
BTW aantoonbaar betaald, BTW verklaring aanwezig
On request in Englisch, auf Anfrage in Deutsch.

Extra gegevens:
Merk: Alubat
Bouwjaar: 2004
Ligplaats: haarlem
Lengte: 12,68 meter

Andere advertenties in deze rubriek

Link: