Albin Viggen

€ 6.200
Provincie Zuid-Holland
Prijs:
€ 6.200
Sinds:
1 maand
Gezien:
254 keer
Plaats:
Leiden, ZH
Adverteerder:
Dana van Beek
Telefoon:
0652346772
Activiteit:
12 maanden actief op Marktnet
Positie
52.1676,4.475076
Dana van Beek
Albin Viggen
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Albin Viggen (7,10 x 2,24m, diepgang 1,10m) uit 1973. Kleine zusje van de Zweedse Albin Vega.
Deze Albin Viggen is een wereldscheepje. Stevig gebouwd, lekker ruime kuip en zeilt super. Gemakkelijk door een persoon te bevaren. De Albin Viggen is vervaardigd uit polyester, dat nagenoeg geen onderhoud behoeft. De binnenbetimmering is geheel uitgevoerd in hout. Wij hebben er heerlijke vakanties op doorgebracht in Zeeland, Friesland, IJsselmeer en zelfs rondje Noord-Holland. Ook voor wedstrijden zeer geschikte zeileigenschappen. Het tuig is aangepast met verschillende trimmogelijkheden. Zij zeilt als een openboot maar heeft toch alle gemakken aan boord zoals toilet, kombuis, wasbakje, watertank, verlichting, opbergruimte en 4 slaapplaatsen. Op de banken heb je zelf voor 2 meter lengte ruimte.

De 8 pk Yamaha buitenboordmotor is voorzien van een elektrische start en dynamo. Naast de buitenboordmotor is op de achter spiegel een zwemtrap gemaakt.
Volledig werkende kajuit- en navigatieverlichting. De bekabeling in de mast vernieuwd in 2010. Extra 12 Volt aansluiting voor bijvoorbeeld gps of marifoon.

De Viggen beschikt over 4 zeilen (genua, fok, storm fok en grootzeil met een rol rif systeem). De zeilen zijn in 2004/2005 vernieuwd. Het grootzeil heeft weer het originele Viggen teken en haar eigen bouwnummer in het zeil staan. De fok is iets scherper gesneden voor de aan de windse rakken. Als trim mogelijkheden is er een verstelbare achterstag, cunningham in het grootzeil en eventueel nog barberhaulers voor de genua. Voor de ruime koersen is er een uitschuifbare fokkeloet en een langere boom voor de genua.

Een groot gemak bij deze Albin Viggen is de mast strijkinrichting. In vrij korte tijd is de mast te strijken waardoor lage bruggen geen oponthoud zijn. In combinatie met zijn ondiepe kiel is vrijwel elk vaarwater toegankelijk.

Extras:
Hand held Marifoon Icom IC-M33 (waterproof) geregistreerd
Nieuw vast kompas (2017)
Nieuwe huik (2017)
Bartafel met losse voet, zowel binnen als buiten op 2 plekken te gebruiken.
Fortress FX 11 anker

Extra gegevens:
Merk: Albin
Bouwjaar: 1973
Ligplaats: warmond
Lengte: 7,1 meter
Breedte: 2 meter
Diepgang: 1,1 meter
Conditie: Gebruikt

Opties:
Rompmateriaal: polyester
Rompvorm: s-spant
Kielvorm: vast
Aantal slaapplaatsen: 4
Aantal hutten: 1
Doorvaarthoogte: 10
Merk motor: yamaha
Type motor: 8 pk
Brandstof: benzine
Vermogen: tot 10pk
Aandrijving: buitenboordmotor
Besturing: helmstok
Toilet(ten): 1

Andere advertenties in deze rubriek

Link: